Τι να κάνω όταν το παιδί μου δε μοιράζεται τα παιχνίδια του;

Αρκετά συχνά γονείς προβληματίζονται με την συμπεριφορά του παιδιού τους όταν δε μοιράζεται τα παιχνίδια του με άλλα παιδάκια.

Τι να κάνω όταν το παιδί μου δε μοιράζεται τα παιχνίδια του;

Αυτό μάλιστα όταν συμβαίνει μπροστά σε φιλικά τους πρόσωπα, τους φέρνει κάποιες φορές σε αμηχανία. Είναι συνηθισμένη η εικόνα ενός παιδιού να τραβάει τα μαλλιά ή ακόμη και να χτυπάει άλλο παιδάκι προκειμένου να πάρει πίσω το αγαπημένο του παιχνίδι. Καταρχήν ψυχραιμία. Ακόμη και να συμβεί κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να το μαλώσετε. Εμείς απευθυνθήκαμε σε ειδικούς και μας συμβούλευσαν στο τι πρέπει να κάνετε σε μία ανάλογη περίπτωση.

• Να το βοηθάτε με ηρεμία να καταλαβαίνει τι ανήκει στα άλλα παιδιά.
• Μέσα από την καθημερινότητά σας, δείξτε του έμπρακτα ότι το να μοιράζεστε πράγματα με φίλους σας είναι κάτι πολύ ωραίο. Το παιδί όταν βλέπει εσάς να κάνετε κάτι για τους φίλους σας, θα σας μιμηθεί.
• Μην πέσετε στην παγίδα, που πέφτουν αρκετοί γονείς, και συγκρίνετε το παιδί σας με άλλα παιδιά που πιθανώς να είναι πιο συνεργάσιμα στο θέμα αυτό. Όπως επίσης μην το προσβάλλετε μπροστά σε κόσμο.
• Πρέπει να του περάσετε το μήνυμα της συνεργασίας. Δώστε του μαζί με άλλα παιδάκια μία δραστηριότητα που αναγκαστικά απαιτεί συνεργασία για να γίνει, όπως οι κύβοι ή τα αυτοκινητάκια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved