Τα οφέλη της μουσικής στη ζωή του παιδιού σας!

Η μουσική είναι μέρος της ζωής μας, της καθημερινότητάς μας, συντροφιά στις ευχάριστες και δυσάρεστες στιγμές μας. Και αυτό είναι μια παραδοχή που κληρονομήσαμε από τους γονείς μας και οφείλουμε να την περάσουμε και στα παιδιά μας. Ωστόσο εκτός από την απλή παρέα που μας κάνει το ραδιόφωνο στο σπίτι οι ειδικοί επιμένουν ότι η ζωή των παιδιών -ακόμα και από την βρεφική ηλικία- γίνεται καλύτερη όταν αυτή είναι άμεσα συνειφασμένη με τη μουσική.

Τα οφέλη της μουσικής στη ζωή του παιδιού σας!

Το τελευταίο διάστημα αμφισβητείται έντονα το φαινόμενο Μότσαρτ που ισχυριζόταν ότι η κλασική μουσική ανεβάζει τον δείκτη IQ των παιδιών τα τρία πρώτα χρόνια της ζωής του, αλλά τα οφέλη δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αγνοηθούν. Και μπορεί όντως αν βάζουμε το μωρό μας να ακούσει κλασική μουσική να μην γίνει εξυπνότερο, αλλά σίγουρα θα βοηθήσουμε την εσωτερική του αρμονία και την νοητική του ανάπτυξη.

Φυσικά οι θετικές επιδράσεις της μουσικής δεν περιορίζονται μόνο στην κλασική. Οι ερευνητές λένε ότι πιό σημαντικό είναι το έμβρυο αλλά και το βρέφος να ακούν τη μουσική που προτιμάει η μαμά τους. Γιατί όσο και να πιστεύετε ότι ένα είδος μουσικής κάνει καλό στο μωρό σας, αν εκνευρίζει εσάς είναι δώρον άδωρον. Το πιο σημαντικό είναι να εντάξετε στην καθημερινότητά σας τις μελωδίες που σας ηρεμούν και σιγά σιγά το μωράκι σας θα διαλέξει τις δικές του αγαπημένες. Τώρα αν αυτές συνοδεύονται από την δική σας φωνή τόσο το καλύτερο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved