Οrigami: Όλα τα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης!

H νέα μόδα στις χαρτοκατασκευές και τις χειροτεχνίες ονομάζεται origami. H συγκεκριμένη τέχνη προέρχεται από την Ιαπωνία και σημαίνει διπλωμένο χαρτί. Στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου το origami είναι ένα ολόκληρο φύλλο χαρτί και αυτή ακριβώς είναι και η ιδιαιτερότητά του. Δεν χρειάζεται να προσθέσεις ή να αφαιρέσεις κάτι. Ο νόμος του origami λέει ότι ένα φύλλο χαρτί αρκεί για να φτιάξεις τα πάντα, ή σχεδόν... τα πάντα.

Οrigami: Όλα τα μυστικά της ιαπωνικής τέχνης!

Για αυτό ακριβώς το λόγο το origami είναι ο κατάλληλος τρόπος για να εντάξετε τα παιδιά σας από πολύ μικρή ηλικία στις χαρτοκατασκευές και να τα ενθαρρύνετε να έχουν δημιουργικές ιδέες. Δεν χρειάζεται ψαλίδι, κοπίδι ή οτιδήποτε μπορεί να είναι επικίνδυνο για ένα παιδί κάτω των 3 ετών, αρκεί μόνο να διπλώνεις το χαρτί στο σωστό σημείο και φυσικά να έχεις φαντασία.

Το origami χρησιμοποιείτε για θεραπευτικούς σκοπούς στα παιδιά καθώς βοηθάει στην ενίσχυση της μικρής κίνησης των χεριών, στην ανάπτυξη της φαντασίας και της δημιουργικότητας τους. Παράλληλα τα χαλαρώνει ενώ κρατάει την προσοχή τους σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Και φυσικά είναι τεράστια η ικανοποίησή τους όταν φτιάξουν το πρώτο δικό τους ζωάκι ή κουτάκι.

Αν εσείς οι ίδιο δεν έχετε επαφή με την τέχνη καλό θα είναι να εξασκηθείτε μόνοι σας πριν βάλετε στο παιχνίδι το παιδάκι σας. Οι δύο τρεις πρώτες απόπειρες που θα κάνετε ενδέχεται να μην στεφτούν με απόλυτη επιτυχία, οπότε θα ήταν καλύτερα να μην το απογοητεύσετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved