Και όμως, μπορούν να βγουν από την κούνια τους! Διαβάστε πώς.

Και όμως βγαίνουν από την κούνια τους! Και όλα τα παιδιά κάποια στιγμή θα το κάνουν. Τα περισσότερα παιδιά δε, κάνουν την πρώτη τους απόπειρα απόδρασης από τα ξύλινα κάγκελα μεταξύ 1,5 και 2 ετών. Μην σας φαίνεται νωρίς, καθώς εκείνη την περίοδο διανύουν την πρώτη έντονη φάση εξερεύνησης.

Και όμως, μπορούν να βγουν από την κούνια τους! Διαβάστε πώς.

Έχει έρθει η ώρα για τον μεσημεριανό ύπνο, βάζετε το παιδάκι σας στην κούνια του,του δίνετε ένα φιλάκι, το σκεπάζετε και φεύγετε για το σαλόνι να ξαπλώσετε λίγο και εσείς να ηρεμήσει το κεφάλι σας. Και πάνω που πάτε να βάλετε τα πόδια πάνω στον καναπέ, βλέπετε φάντη μπαστούνι το μικρό σας μπομπιράκι. Δεν παίζει ρόλο αν θα είναι αγόρι ή κορίτσι καθώς αυτή η «σκανταλιά» γίνεται και από τα δυο φύλα.

Πώς κατάφερε όμως να βγει το μικρό σας; Αν παραφυλάξετε σε μια γωνία σίγουρα θα το δείτε, εμείς όμως θα σας πούμε μερικούς τρόπους, που έχουν κάνει τα δικά μας αλλά και των φίλων μας παιδιά, ώστε να είστε προετοιμασμένοι και να αποφύγετε τυχόν ατυχήματα, καθώς όταν ένα παιδί προσπαθεί να «δραπετεύσει» από την κούνια του μπορεί και να χτυπήσει.

1) Αν και το κάγκελο είναι ανεβασμένο και το στρώμα κατεβασμένο το παιδί θα βγει. Ακόμη και αν το κεφαλάκι του ίσα που ξεπερνάει το ύψος από τα κάγκελα.
2) Τσεκάρετε τα κάγκελα. Πολλά παιδιά, βρίσκουν ένα λασκαρισμένο ξύλινο κάγκελο, το κουνάνε το βγάζουν και ξεγλιστράνε από το κενό.
3) Μερικά παιδιά σηκώνουν το στρώμα, κουνάνε τις σανίδες και βγαίνουν από κάτω.
4) Κάποια άλλα, βάζουν τα μαξιλάρια και τα κουκλακια για στήριγμα, πατάνε πάνω τους, ανεβαίνουν πιο ψηλά, περνάνε το ένα πόδι από το κάγκελο και πέφτουν στο πάτωμα. Καλό θα είναι λοιπόν για λίγο διάστημα να βάζετε σκόρπια μαξιλάρια γύρω από την κούνια καθώς δεν ξέρετε πότε θα βγει, πώς θα βγει αλλά και πώς θα πέσει, με το κεφάλι ή τα πόδια;

Τέλος να σημειώσουμε, πως δεν πρέπει να γελάσετε ή να χαρείτε με αυτό του το κατόρθωμα καθώς θα θεωρήσει ότι το επιβραβεύετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved