Εσείς το ξέρατε; Κι όμως υπάρχει μουσικό θέατρο για βρέφη!

Η Ξένια Καλογεροπούλου, η συγγραφέας, ηθοποιός, σκηνοθέτις και θιασάρχις που «ανάθρεψε» με τις παραστάσεις της γενιές και γενιές, προσφέρει στα μωρά την πρώτη θεατρική τους εμπειρία. Ένα μελωδικό παραμύθι που προσπαθεί να αγγίξει τις ικανότητες και το υποσυνείδητο ενός ανθρώπου κάτω των 3 ετών!

Εσείς το ξέρατε; Κι όμως υπάρχει μουσικό θέατρο για βρέφη!

Τι και αν το κοινό δεν περπατάει, δεν μιλάει και ακόμη θηλάζει; Για την παράσταση «Άκου» του Θεάτρου Πόρτα, το μόνο που χρειάζονται είναι η ακοή τους, καθώς τα ερεθίσματα που θα πάρουν να είναι μέσα από την αφήγηση και την μελωδία. Η ακοή όπως ξέρουμε άλλωστε είναι η πρώτη αίσθηση που αναπτύσ­σεται στα μωρά, ακόμη και μέσα από την κοιλιά της μάνας.

Παγκοσμίως το θέατρο για βρέφη, υπάρχει περίπου 30 χρόνια και για την ομάδα της Ξένιας Καλογεροπούλου δεν είναι η πρώτη φορά που ασχολείται με το απαιτητικό είδος του θεάτρου για βρέφη. Η πρώτη φορά ήταν το 2010 με τις επιτυχημένες παραστάσεις «Έλα, έλα» και «Πού είναι;». Η παράσταση «Άκου» έχει να κάνει με ένα παιδί που ξυπνάει ­γιατί η μελωδία που το συνόδευε σταματάει ξαφνικά κι εκείνο παλεύει να τη θυμηθεί, να την ξαναφέρει πίσω και να την ανασυνθέσει.

Σίγουρα πρόκειται για συναισθήματα πρωτόγνωρα, τόσο για εσάς όσο και για το παιδί σας, οπότε αξίζει να παρακολουθήσετε την παράσταση μαζί με τα μωράκια σας. Με αυτό τον τρόπο θα δείτε και τις αντιδράσεις τους στην πρώτη τους θεατρική παράσταση!

Η παράσταση για βρέφη «Άκου» έχει ανέβει στο Θέατρο Πόρτα από τις 28/9.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved