Μπορεί ένα παιδί να κάνει δίαιτα εάν είναι υπέρβαρο;

Όταν ένα παιδί έχει παραπανίσια κιλά για την ηλικία συχνά ακούμε την εξής έκφραση από τους γονείς και τους συγγενείς του: «Φάε παιδάκι μου, μπόι είναι η κοιλίτσα που έχεις».

Μπορεί ένα παιδί να κάνει δίαιτα εάν είναι υπέρβαρο;

Αυτό είναι κάτι που ακούμε συχνά χωρίς ωστόσο να είναι σωστό. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Εάν ένα παιδί είναι υπέρβαρο, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για να χάσει τα κιλά, θα είναι ανάλογα με την ηλικία του.

• 0-2 ετών. Συνήθως δεν υπάρχει ανάγκη να χάσει ένα παιδί βάρος.
• 2-5 ετών. Οι ειδικοί αυτό που προτείνουν στους γονείς να κάνουν σε αυτές τις ηλικίες, είναι να προσπαθήσουν να διατηρήσουν το βάρος του παιδιού τους χωρίς να το αυξήσουν.
• 6-11 ετών. Αν είναι υπέρβαρο, τότε θα πρέπει να ακολουθηθεί η ίδια τακτική με τα παιδιά που η ηλικία τους κυμαίνεται από 2-5 ετών. Εάν όμως είναι παχύσαρκο, καλό είναι οι γονείς σε συνεννόηση με το γιατρό τους, να φτιάξουν ένα διαιτολόγιο στο παιδί με όλα τα απαραίτητα συστατικά, τα οποία όμως θα το κάνουν να χάνει μισό κιλό κάθε μήνα κι όχι παραπάνω.
• 12-18 ετών. Τέσσερα κιλά το μήνα καλό είναι να χάνονται στην περίπτωση που είναι παχύσαρκο, ενώ αν είναι υπέρβαρο μισό κιλό το μήνα.

Τώρα όσον αφορά στη δίαιτα που θα πρέπει να ακολουθήσει ένα παιδί, αυτό καλό είναι να το συζητήσετε με το γιατρό σας ο οποίος, αφού κάνει τις απαραίτητες εξετάσεις στο παιδί σας, θα σας βγάλει εβδομαδιαίο πρόγραμμα. Δεν γίνεται να ακολουθεί το κάθε παιδί το ίδιο διαιτολόγιο, καθώς οργανισμός από οργανισμό διαφέρει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved