Δεν πίνει αρκετό νερό το παιδί σας; Βοηθήστε το να το αγαπήσει!

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού είναι σε όλους μας γνωστές αλλά πόσοι από εμάς ξέρουν αν πίνουν το νερό που χρειάζεται ο οργανισμός τους; Σύμφωνα με τελευταίες έρευνες το ποσοστό είναι αρκετά υψηλό και μάλιστα εκτινάσσεται όταν έχουμε να κάνουμε με παιδιά. Η κλασική απάντηση «δεν διψάω» είναι η μεγαλύτερη παγίδα ειδικά σε παιδιά από ενός έως τριών ετών που συναντάμε συχνά αντιδραστική συμπεριφορά.

Δεν πίνει αρκετό νερό το παιδί σας; Βοηθήστε το να το αγαπήσει!

Αν και το δικό σας αγγελούδι δεν πείθεται εύκολα διαβάστε παρακάτω μερικούς απλούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν.

1)Φρόντισε να υπάρχει. Μην περιμένεις από το παιδί να σου ζητήσει νερό, αφού είναι πολύ πιθανό να ξεχαστεί με το παιχνίδι ή με κάποια άλλη ασχολία. Φρόντισε να του προσφέρεις σε τακτά χρονικά διαστήματα ή να αφήνεις δίπλα του ένα ποτήρι με νερό. Όταν το παιδί διψάσει, δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να το πιει.

2)Επένδυσε στην αλλαγή. Τα παιδιά βαριούνται εύκολα ιδίως όταν πρόκειται για θέματα φαγητού. Φροντίστε να αλλάζετε συχνά ποτηράκια, παγουράκια και θερμό. Πολλά παιδιά προτιμούν να πίνουν με καλαμάκι, ενώ άλλα σε κανονικό ποτήρι από πολύ μικρή ηλικία. Σε κάθε περίπτωση κάντε στο παιδί σας το χατίρι και παίξτε με διάφορες επιλογές.

3)Μην αφήνετε επιλογές. Είναι λογικό όταν ένα παιδί έχει να επιλέξει ανάμεσα σε αναψυκτικό, χυμό και νερό, το τελευταίο να μην του είναι και τόσο δελεαστικό. Αποφύγετε να παίρνετε στο σπίτι οτιδήποτε μπορεί να αντικαταστήσει το νερό όταν το παιδί σας διψάει και μειώστε του τις επιλογές.

4)Γίνετε το σωστό παράδειγμα. Όπως σε όλα τα πράγματα μην περιμένετε το παιδί να κάνει κάτι που δεν κάνετε ποτέ εσείς. Πιείτε νερό μπροστά του σε τακτά χρονικά διαστήματα, τονίστε τις ιδιότητές του, δείξτε ότι το απολαμβάνετε και το παιδί θα ακολουθήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved