Λογοθεραπεία: Συχνές ερωτήσεις μαμάδων που βρίσκουν απάντηση

Είναι τελικά διαπιστωμένο και με τη... βούλα γιατρού ότι το παιδί σας χρειάζεται λογοθεραπεία.

Λογοθεραπεία: Συχνές ερωτήσεις μαμάδων που βρίσκουν απάντηση

Όμως, ξαφνικά, σας πιάνει το άγχος γιατί δεν γνωρίζετε ούτε πόσο θα σας στοιχίσουν οι συνεδρίες του παιδιού που έτσι και αλλιώς πρέπει να γίνουν, ούτε πόσο διαρκεί μία συνεδρία, ούτε πόσες χρειάζεται το μικρό σας για να απαλλαγεί από το πρόβλημα που αντιμετωπίζει. Όλες τις απαντήσεις θα τις βρείτε παρακάτω...

Να σας ενημερώσουμε λοιπόν ότι όλα τα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας μας καλύπτουν ένα ποσοστό των συνολικών εξόδων που θα κάνετε για τις συνεδρίες. Τα δικαιολογητικά που θα προσκομίσετε και πόσα ακριβώς χρήματα θα ξοδέψετε εσείς, θα πρέπει να τα μάθετε από τον ασφαλιστικό σας φορέα.

Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε πως όπως οι περισσότερες συνεδρίες, έτσι και αυτή της λογοθεραπείας, διαρκεί περίπου σαράντα πέντε λεπτά. Συνήθως το παιδί παρακολουθεί συνεδρίες δύο φορές την εβδομάδα.

Όσο για τον αριθμό των συνεδριών συνολικά, αυτές εξαρτώνται από τη σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζει το παιδί σας. Μπορεί να χρειάζεται από ένα μήνα μέχρι ένα χρόνο, οπότε θα ενημερωθείτε σωστά από τον λογοθεραπευτή που παρακολουθεί το παιδί σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved