Διώξτε τις ψείρες μακριά, με τα ματζούνια της γιαγιάς Μαργαρίτας!

Τρέμω στην μέρα που θα γυρίσει από το σχολείο και θα δω ψείρες στο κεφαλάκι της. Μέχρι στιγμής δεν έχει συμβεί ποτέ. Όμως και να συμβεί έχω εφοδιαστεί με τα καλύτερα «ματζούνια» που θα τις διώξουν μακριά.

Διώξτε τις ψείρες μακριά, με τα ματζούνια της γιαγιάς Μαργαρίτας!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Σαν παιδί δεν ήταν λίγες οι φορές που κόλλησα ψείρες, η γιαγιά μου όμως με υπομονή και τα κρυφά της μυστικά μου καθάριζε το κεφάλι μου άψογα. Και δεν ήμουν και εύκολη υπόθεση καθώς τα μαλλιά μου είχαν μήκος μέχρι την μέση μου. Κάπως έτσι είναι και η μικρή μου κόρη Νικόλ, με την μόνη διαφορά ότι τα μαλλιά της είναι και μακριά και σγουρά. Οπότε καταλαβαίνετε, πώς αν κάποια στιγμή συμβεί έχω να «τραβήξω μανίκι»!

Όπως και η γιαγιά μου και η μαμά μου, έτσι και εγώ είμαι κατά, στο να κόβονται τα μαλλιά ενός παιδιού μόνο και μόνο για να γίνει εύκολη υπόθεση το ξεκαθάρισμα. Καλά να είναι αγοράκι το παιδί, αν όμως είναι κορίτσι; Τα μακριά μαλλιά όπως και να το κάνουμε έχουν χάρη.

Παρακάτω σας εκμυστηρεύομαι κάποια από τα μυστικά της γιαγιάς μου Μαργαρίτας.

1) Πετρέλαιο. Μην σας ακούγετε παράλογο. Μπορεί το κεφάλι να μυρίζει λίγο αλλά μόλις βάλετε λίγο στην ρίζα και τυλίξτε καλά με ένα μαντήλι, σε μια ώρα τόσο οι ψείρες όσο και οι κόνιδες θα τα έχουν τινάξει. Μαζί και τα αβγά τους.

2)Ψειρόσκονη από τα φαρμακεία. Με την ίδια διαδικασία, βάζετε στο κεφαλάκι και τυλίγετε για μια ωρίτσα περίπου.

3) Ελαιόλαδο. Βάλτε αρκετή ποσότητα λάδι ώστε να πάει παντού στην ρίζα των μαλλιών και τυλίξτε με μεμβράνη φαγητού. Αφήστε το σχεδόν όλη νύχτα επάνω στο κεφάλι.

4) Ξύδι. Μπορεί να μην κάνει τη δουλειά του «μια και έξω», αλλά οι πολλές καθημερινές επαναλήψεις θα τις εξοντώσουν τις ψείρες. Βάλτε αρκετή ποσότητα ξύδι στα μαλλιά και αφήστε για 3 ώρες τουλάχιστον. Τυλίξτε το κεφάλι του παιδιού με ένα μαντήλι ώστε να μπορέσει να κρατήσει μέσα, την μυρωδιά και να μην εξατμιστεί.

Να θυμάστε. Εκτός από τα παραπάνω θα χρειαστείτε ένα χτένι. Κάθε φορά που θα περνάει ο χρόνος της κάθε θεραπείας θα γυρνάτε ανάποδα το κεφαλάκι του παιδιού και με υπομονή, σιγά σιγά και τούφα τούφα θα χτενίζετε τα μαλλιά μέσα στην μπανιέρα. Μην διστάσετε να σπάσετε τις ψείρες που θα πέσουν μέσα καθώς θα είναι και ο μοναδικός τρόπος να τις αποτελειώσετε. Να θυμάστε πως πρέπει να σαπουζίζετε καλά το κεφάλι στο τέλος. Κάθε θεραπεία μπορείτε να την επαναλάβετε όσες φορές θέλετε μέχρις ότου φύγουν μια για πάντα οι ανεπιθύμητοι επισκέπτες από το κεφάλι του παιδιού σας.

Το χτένισμα είναι το πιο βασικό κομμάτι και το πιο σημαντικό ώστε να ξεφορτωθείτε τις ψείρες μια για πάντα. Τέλος όταν θα έχει τελειώσει το «μαρτύριό σας», να βάζετε λίγο ξύδι στον σβέρκο του παιδιού σας ώστε να μην ξανακολλήσει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved