Μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας, στα μέτρα των παιδιών σας!

Πριν γίνεται γονιός σας άρεσε να φροντίζετε το αυτοκίνητό σας. Να είναι καθαρό, περιποιημένο και να μυρίζει πεύκο! Πάντα υπήρχε εκείνο το πανάκι στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου που κάθε πρωί πριν πάτε για δουλειά το βγάζατε και μαζεύατε τη σκόνη. Και το χειρότερο σας; Να μπαίνουν με λάσπες και χώματα στα πεντακάθαρα πατάκια σας.

Μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας, στα μέτρα των παιδιών σας!

Καλώς ήρθατε στον κόσμο των γονιών!

Αυτά ήρθε η ώρα να τα ξεχάσετε! Πιστεύω πώς αυτό το άρθρο θα είναι σημαντικό για όλους εσάς που θεωρείται πως ακόμη και με τα παιδιά θα καταφέρετε το ακατόρθωτο. Ποιο είναι αυτό; Μα να κρατήσετε το αυτοκίνητο πάνω από μια μέρα καθαρό. Έτσι αντί λοιπόν να σκέφτεστε τρόπους για το πώς θα το κάνετε αυτό, εμείς θα σας δώσουμε την λύση στο να μετατρέψετε το άλλοτε εργένικο αυτοκίνητό σας, σε αυτοκίνητο «όνειρο» για το παιδί σας!

1) Βαλιτσάκι πρώτων βοηθειών.
Ναι οκ, το έχετε! Αλλά έχετε τραυμαπλάστ με σχεδιάκια; Γιατί αν δε έχετε καλό είναι να προσθέσετε! Αυτό επειδή όταν θα έρθει εκείνη η ώρα που θα το χρειαστείτε θα σας κάνει τον κακό χαμό γιατί δεν έχει τον αγαπημένο του ήρωα επάνω!

2) Αλλαξιές ρούχων.
Βάλτε στο αυτοκίνητο να υπάρχουν ένα ζευγάρι κάλτσες, παντελόνι, μπλούζα, μπουφανάκι, εσώρουχα, πετσέτες, πάνες και ομπρέλα, . Δεν θα είναι λίγες οι φορές που θα λερωθεί ή θα κατουρηθεί στον δρόμο για το σχολείο, ή και ακόμη το πιο «τραγικό» για έναν νέο γονιό που αγαπάει το αυτοκίνητό του, να κάνει εμετό πριν προλάβετε να αντιδράσετε!

3) Θήκες οργάνωσης για την πλάτη καθίσματος.
Αυτό είναι ιδανικό για εσάς που έχετε κόλλημα, με το να λερώνει κάποιος την πλάτη του αυτοκινήτου με τα παπούτσια. Με την θήκη θα γλιτώσετε και την βρωμιά αλλά θα οργανώσετε και τα παιχνίδια που θα πρέπει να υπάρχουν μέσα στο αυτοκίνητο.

4) Τι πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο.
Σε συνέχεια του Νο3, στις θήκες θα οργανώσετε, μαρκαδόρους, μπλοκ ζωγραφικής, παιχνίδια, σνακ, νερό και χυμό. Μην περιμένετε το παιδί να περιμένει να κάνετε στάση για να φάει. Όταν πεινάσει ο κόσμος να χαλάσει θα το φάει την ώρα που θέλει, διαφορετικά η γκρίνια, το κλάμα και οι απόπειρες να λυθεί από το καρεκλάκι θα είναι πολλές που θα σας αναγκάσει να κάνετε στην άκρη, θέλετε δε θέλετε.

5) Κουβάς και σακούλες.
Επειδή δεν ξέρετε ποτέ, το πότε θα έρθει η ζαλάδα και η ανακατωσούρα, βάλτε τα στο αυτοκίνητο να υπάρχουν. Μην περιμένετε το παιδί σας να σας πει ότι θέλει εμετό. Μέχρι την ηλικία των 5, δεν το καταλαβαίνουν. Νομίζουν ότι αυτό που νιώθουν είναι επειδή θέλουν να ουρίσουν ή επειδή βήχουν. Οπότε δεν θα σας το πουν στην ώρα που πρέπει.

Τέλος για να σας εμψυχώσουμε κι άλλο, θα σας πούμε πως για λίγο καιρό θα πρέπει να ξεχάσετε το καθαρό αυτοκίνητο. Τα παιδιά θα τρώνε και θα γεμίζουν με ψίχουλα, μπισκότα, ποπ κορν και λιωμένη σοκολάτα τόσο το παιδικό καθισματάκι τους όσο και τα χαλάκια!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved