Πώς να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μωρού σας

Όταν έρχεται η ώρα να φτιάξετε το δωμάτιο του μωρού σας περνούν απ' το μυαλό μας, σχέδια για ταπετσαρίες, σεντόνια και κουβέρτες, έπιπλα και παιχνίδια. Θέλετε το δωμάτιο του να είναι παραμυθένιο αλλά να είναι διαφορετικό και όμορφο. Η δουλειά για να το πετύχετε δεν είναι εύκολη έτσι ώστε να κρατήσει το ενδιαφέρον του για πολλά χρόνια μεγαλωνοντας.

Πώς να διακοσμήσετε το δωμάτιο του μωρού σας

Πώς να το διακοσμήσετε

* Οι ντουλάπες, οι πάγκοι και τα ράφια πρέπει να είναι σε τέτοιο ύψος που να το φτάνουν τα παιδιά σας. Αν είναι καλά οργανωμένα έτσι θα μάθει να είναι οργανωμένο και το μωρό σας.

* Μπορείτε να βάλετε μια ταπετσαρία κατάλληλη για όλες τις ηλικίες η οποία θα πιανει το μισό τοίχο και τον υπόλοιπο μπορείτε να τον βάψετε σε κάποιο χρώμα που να ταιριάζει.

* Είναι ωραίο να χρησιμοποιήσετε μπογιά που το βράδυ να δείχνει φωτεινή. Στο ταβάνι μπορείτε να βάλετε φωσφορίζοντα αστεράκια και πλανήτες, ή άλλα σχήματα και σχέδια στους τοίχους. Όταν κλείνουν τα φώτα το μωρό σας θα είναι ενθουσιασμένο και δεν θα γκρινιάζει. Θα του αρέσει να κοιμάται στο δωμάτιο του για να τα βλέπει

* Υπάρχουν ειδικά αυτοκόλλητα με σχέδια και διαφορετικά χρώματα τα οποία τα μωρά σας θα λατρέψουν. Είναι εύκολο να βγουν σε περίπτωση που κάποια στιγμή θα θέλει το παιδί σας ή εσείς να τα αλλάξετε.

* Στα παιδιά αρέσουν τα πράγματα που κρέμονται και πολλές φορές τους αρέσει να συγκεντρώνουν πράγματα για συλλογή. Βάλτε φωτογραφίες ή καρτ ποστάλ στον τοίχο ή σε κάποιο παράθυρο να κρέμονται η μια δίπλα στην άλλη.

* Τους αρέσει να έχουν χώρους όπου θα βάζουν τα πράγματα τους, τις ζωγραφιές τους για να τις δείχνουν ως κατορθώματά τους. Μπορείτε να βρείτε πίνακες για να τα τοποθετούν.

* Χρησιμοποιήστε πίνακες για να κολλάτε στον τοίχο πράγματα που αρέσουν στα παιδιά σας και αυτό θα δώσει έναν ωραίο τόνο στο χώρο.

* Βάλτε πολλά διαφορετικά φωτάκια στο δωμάτια και όχι ένα μονότονο χρώμα. Τα φώτα θα χρειαστούν στα παιδιά σας. Ανάμεσα σε αυτά θα πρέπει να έχετε και ένα φωτάκι για να διαβάζει.

* Μην κρατάτε πολλά μαλακά αρκουδάκια και κουκλάκια με γούνα, γιατί μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες.

* Αν αλλάξετε το δωμάτιο ενώ μεγαλώνει το μωρό σας ρωτήστε τη γνώμη του για ποιο χρώμα προτιμάει και μπορείτε να το βάλετε να αφήσει το αποτύπωμά του σε ένα από τα έπιπλα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved