Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί κάποιο μουσικό όργανο;

Πολλοί από εσάς μας ρωτάτε συνέχεια πότε είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί κάποιο μουσικό όργανο. Με λίγα λόγια σας αρέσει η μουσική, αρέσει στο παιδί σας εξίσου το ίδιο και θέλει να ξεκινήσει μαθήματα ώστε να μάθει περισσότερα πράγματα γύρω από την μουσική.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αρχίσει ένα παιδί κάποιο μουσικό όργανο;

Η ηλικία των 4 ετών είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσει ένα παιδί. Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ωστόσο θα είναι δύσκολη. Πολλά παιδιά αναλόγως φυσικά και την δυσκολία που μπορεί να έχει το μουσικό όργανο, εγκαταλείπουν εύκολα καθώς πιστεύουν ότι δεν μπορούν να τα καταφέρουν. Για αυτό και μόνο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο ο δάσκαλος μουσικής όσο και οι γονείς που δεν θα πρέπει, για κανέναν λόγο να πιέσουν το παιδί τους να κάνει κάτι εάν δεν το θέλει εκείνο.

Επίσης εάν το παιδί σας θέλει όντως να μάθει ένα όργανο, σαν γονείς θα πρέπει να το αφήσετε να διαλέξει μόνο του πιο θα είναι αυτό, παρά να του πείτε, «θα μάθεις πιάνο». Το πιάνο μπορεί να αρέσει σε εσάς αλλά το παιδί σας μπορεί να βρίσκει ενδιαφέρον το βιολί ή το κλαρινέτο.

Η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου μπορεί να αποτελέσει πηγή έμπνευσης για το παιδί σας. Είναι ένας τρόπος να εκφράσει τα συναισθήματά του. Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, τα παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική, παρουσιάζουν βελτίωση ακόμη και στις μαθηματικές τους ικανότητες. Και αυτό γιατί τα παιδιά μαθαίνουν να τοποθετούν από μικρή ηλικία σε μια σειρά τα δεδομένα και τις εικόνες, όπως στο πεντάγραμμο αλλά και να διαβάζουν με κώδικες, όπως οι νότες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved