Δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας «κολλάει» στην ομιλία!

Το παιδί σας κάποιες φορές όταν μιλάει φαίνεται σαν να «κολλάει» σε κάποια λεξούλα; Μην αγχώνεστε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Και αυτό γιατί με την δική σας βοήθεια το μικρό σας αγγελούδι μπορεί να το ξεπεράσει.

Δείτε τι μπορείτε να κάνετε αν το παιδί σας «κολλάει» στην ομιλία!

Παιδί με παιδί διαφέρει στο πότε θα κατακτήσει την γλώσσα. Πολλά παιδιά όταν ξεκινούν να μιλούν αντιμετωπίζουν κάποιες δυσκολίες. Άλλωστε κάθε αρχή και δύσκολη. Εσείς οφείλετε να ενθαρρύνετε το παιδί σας να μιλάει και να μην του προκαλείται άγχος σχετικά με το αν μιλάει καθαρά ή με το αν κολλάει σε κάποιες συλλαβές.

Πείτε του να σας διηγηθεί τι έγινε στο σχολείο του σήμερα ή πείτε του να σας πει ένα παραμύθι. Παίξτε ένα παιχνίδι με ερωτήσεις και απαντήσεις χωρίς να το διορθώνετε σε τυχόν λάθη του καθώς το μόνο που θα καταφέρετε είναι να προκαλέσετε άγχος και αγωνία στο παιδί σας.

Αν το παιδί σας είναι από 2-6 ετών δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας καθώς το παιδάκι μεγαλώνει και εξελίσσετε,αν όμως είναι μεγαλύτερο και αντιλαμβάνεστε κόπωση και βαρεμάρα στην ομιλία τότε καλό θα είναι να συμβουλευτείτε έναν λογοθεραπευτή για να αξιολογήσει το γλωσσικό επίπεδο του παιδιού σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved