Πρώτη φορά στο τσίρκο! Ενημερώστε το παιδί σας για το τι θα δει

Το τσίρκο από τα παιδικά μας χρόνια μας έχει αφήσει πολλές αναμνήσεις.

Πρώτη φορά στο τσίρκο! Ενημερώστε το παιδί σας για το τι θα δει

Τότε πηγαίναμε με τους γονείς μας και απολαμβάναμε για μερικές ώρες, τα ακροβατικά, τους ταχυδακτυλουργούς αλλά και τα παιχνίδια με τα ζώα. Τότε όλα μας φαίνονταν ότι κυλούσαν ρολόι. Μέχρι την στιγμή που όταν μεγαλώσαμε συνειδητοποιήσαμε το πόσο πολύ τυραννιούνται και βασανίζονται τα ζώα. Πλέον το τσίρκο δεν έχει ζώα. Μπορείτε λοιπόν να ενημερώσετε το παιδί σας τι θα δει.

• Πείτε του ότι θα πάτε σε ένα μέρος όπου θα δει φανταστικά πράγματα και θα γελάσει πολύ όπως και τα υπόλοιπα παιδιά που πηγαίνουν με τους γονείς τους.
• Μπορείτε να του περιγράψετε πώς είναι η σκηνή του τσίρκου από μέσα και να του διηγηθείτε παραστάσεις τις οποίες είχατε παρακολουθήσει όταν ήσασταν στην ηλικία του.
• Στη διάρκεια της παράστασης ειδικά εάν το παιδί είναι προσχολικής ηλικίας, μπορεί να κουραστεί. Παρακολουθήστε τις αντιδράσεις του και με ηρεμία καθησυχάστε το.
• Το παιδί θα σας κάνει δεκάδες ερωτήσεις για αυτά που βλέπει. Να τα σχολιάζετε μαζί του.
• Αν το παιδί κουραστεί και δεν αντέχει άλλο, μην το κρατήσετε με το ζόρι, σηκωθείτε και φύγετε.
• Θα σας κάνει πολλές ερωτήσεις για τα ζώα. Γιατί δεν υπάρχουν πια. Εσείς προσπαθήστε να του εξηγήσετε ότι τα ζώα είναι να ζουν ελεύθερα στο φυσικό τους περιβάλλον κι όχι να βασανίζονται κάνοντας πράγματα που ενδεχομένως δεν επιθυμούν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved