Θαλάσσια σπορ για παιδιά: Πόσο επικίνδυνα είναι και τι πρέπει να προσέχουμε;

Η ιστορία του 10χρονου παιδιού που έχασε τη ζωή του στη Μύκονο, την ώρα που έκανε θαλάσσιο σπορ, και συγκεκριμένα μπανάνα, έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Θαλάσσια σπορ για παιδιά: Πόσο επικίνδυνα είναι και τι πρέπει να προσέχουμε;

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι ο αγαπημένος μήνας των παιδιών που θέλουν να βρίσκονται μέσα στη θάλασσα, αυτό όμως αυτόματα σημαίνει ότι η ευθύνη που έχουμε ως γονείς είναι ακόμη μεγαλύτερη. Ο λόγος; Οι κίνδυνοι στην παραλία είναι πολλοί και θα πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14.

Καταρχήν θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι τα θαλάσσια σπορ, ενδείκνυνται στις ηλικίες άνω των 8-9 ετών. Και αυτό βέβαια εξαρτάται και από το θαλάσσιο σπορ που επιθυμεί να κάνει το παιδί. Από τα πιο δημοφιλή παιδικά θαλάσσια σπορ, είναι η ιστιοσανίδα το λεγόμενο windsurfing. Αυτό βέβαια γίνεται μόνο με την εκμάθηση δασκάλου, καθώς σε κάθε άλλη περίπτωση είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Επίσης ειδικά μαθήματα, θα πρέπει να κάνει στην περίπτωση που θέλει να κάνει θαλάσσιο σκι. Και τα δύο είναι σπορ που απαιτούν μεγάλη προσοχή και σωστή καθοδήγηση δασκάλου.

Τώρα, όσον αφορά στη «μπανάνα», καλό θα ήταν το παιδί να είναι πιο μεγάλο σε ηλικία. Βέβαια σημαντικό ρόλο παίζει και ο χώρος στον οποίο γίνονται αυτά τα θαλάσσια σπορ. Ως γονείς θα πρέπει να προσέχετε να είναι οργανωμένος, να έχει τις απαραίτητες άδειες λειτουργίας και να τηρούνται σωστά οι κανόνες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved