Τα εξάχρονα είναι άσοι στην ψηφιακή τεχνολογία! Η γενιά των 40+ «τρώει τη σκόνη τους»

Στην εποχή μας τα εξάχρονα γνωρίζουν περισσότερα για την τεχνολογία από τους 40ρηδες. Αυτό δεν είναι θεωρητικό, αλλά πραγματικό και... πιστοποιημένο.

Τα εξάχρονα είναι άσοι στην ψηφιακή τεχνολογία! Η γενιά των 40+ «τρώει τη σκόνη τους»

Τα παιδιά των έξι ετών, κατανοούν και χειρίζονται καλύτερα την ψηφιακή τεχνολογία σε σχέση με έναν 45χρονο ενήλικα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Ofcom, της εποπτικής αρχής των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία.

Η έλευση των ευρυζωνικών συνδέσεων το 2000, έχει δημιουργήσει τη γενιά της ψηφιακής εποχής. Οπως αναφέρει στην ετήσια μελέτη της η εταιρεία Ofcom τα παιδιά που είναι γεννημένα στη νέα χιλιετία, δεν γνώρισαν ποτέ το dial up Ιnternet, όμως μαθαίνουν από μωρά σχεδόν πώς να λειτουργούν τα smartphones και τα tablets. Τα παιδιά της νέας χιλιετίας μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή, μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα τα νέα τεχνολογικά επιτεύγματα και μάλιστα εξοικειώνονται με αυτά και τα χειρίζονται άψογα σε σχέση με ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας.

«Αυτή είναι η γενιά που θα διαμορφώσει τη νέα εποχή στις τεχνολογίες» λέει η Τζέιν Ραμπλ επικεφαλής της έρευνας της Ofcom. «Είναι παιδιά που μεγαλώνουν στην ψηφιακή εποχή και που αναπτύσσουν ριζικά διαφορετικές συνήθειες επικοινωνίας από παλαιότερες γενιές, ακόμα και σε σύγκριση με την ηλικιακή ομάδα 16- 24».

Τα DQ test

Η εποπτική αρχή των τηλεπικοινωνιών στη Βρετανία Ofcom δημιούργησε ένα DQ test (τεστ ψηφιακής νοημοσύνης) στο οποίο συμμετείχαν 800 παιδιά και 2.000 ενήλικες. Οι δύο ομάδες αναμετρήθηκαν σε όλες τις κατηγορίες από τα tablets και τα smartphones έως τη γνώση για τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας 4G και τις mobile apps. Βάση των αποτελεσμάτων, οι ανήλικοι, που ήταν έξι έως επτά ετών, αφού πέρασαν το τεστ συγκέντρωσαν ποσοστό επιτυχίας 98%, ενώ οι ενήλικες 96%.

Μεταξύ των εξάχρονων και των επτάχρονων που μεγάλωσαν με το YouTube, το Spotify music streaming και το iPlayer, ο μέσος όρος του DQ σκορ ήταν 98. Μεταξύ των ενηλίκων ηλικίας 45 έως 49 ετών ο μέσος όρος του σκορ ήταν 96. Η κατανόηση της ψηφιακής τεχνολογίας φτάνει στην κορύφωσή της στην ηλικιακή ομάδα 14 έως 15 ετών όπου ο μέσος όρος του σκορ στο τεστ είναι 113.

Μετά όσο μεγαλώνει η ηλικιακή ομάδα, αρχίζει η κάθοδος και η πτώση...

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved