Οι ειδικοί λένε «όχι» στα καλοκαιρινά μαθήματα!

Θυμηθείτε τι λέγατε την τελευταία ημέρα του σχολείου.. που πετάγατε την τσάντα σας και τι επιθυμούσατε περισσότερο το καλοκαίρι... Και αν δεν μπορείτε να το θυμηθείτε από μόνες σας σίγουρα θα σας το θυμίσουν τα παιδιά σας! Και ναι εσείς μπορεί να θεωρείτε το καλοκαίρι μια πολύ καλή ευκαιρία για επαναλήψεις και εκμάθηση καινούργιων πραγμάτων όμως οι ειδικοί λένε «όχι» σε αυτό!

Οι ειδικοί λένε «όχι» στα καλοκαιρινά μαθήματα!

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη σε Αμερικανούς εκπαιδευτικούς, οι επαναλήψεις της σχολικής ύλης κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού μόνο ανεπιθύμητα αποτελέσματα φέρνουν! Το καλοκαίρι είναι η ιδανική εποχή, όπως για εσάς έτσι και για τα παιδιά σας για ξεκούραση, για γέμισμα μπαταριών αλλά και για διασκέδαση, παιχνίδι και χαλάρωση!

Αφήστε στην άκρη τα σχολικά βιβλία και κατεβάστε από τα ράφια βιβλία που τα παιδία επιθυμούν και μέσα από αυτά διασκεδάζουν καθώς έτσι θα δουν το διάβασμα ως ευχαρίστηση και όχι ως υποχρέωση! Οι ειδικοί προτείνουν τα σχολικά βιβλία να μείνουν μακριά από τις καλοκαιρινές διακοπές γιατί:

- Θα δημιουργήσει αρνητικό κλίμα μέσα στο ευχάριστο διάλειμμα των καλοκαιρινών διακοπών καθώς τα παιδιά δεν θα νιώθουν ελεύθερα αλλά πιεσμένα και αγχωμένα

- Θα δημιουργήσει αρνητικές επιπτώσεις στην σχολική χρονιά που είναι προ των πυλών

- Κι αν επιμένετε να γνωρίζετε πως ακόμη και μέσα από ένα παιδικό περιοδικό το παιδί μαθαίνει καθώς εξασκεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητα του

Πάνω από όλα όμως μην προσπαθήσετε να κάνετε στο παιδί αυτό που εσείς μισούσατε εκείνα τα καλοκαίρια, που οι δικοί σας γονείς σας επέβαλαν. Η εποχή του καλοκαιριού προσφέρει πολύτιμο χρόνο για παιχνίδι μαζί τους, συζήτηση, διάλογο, επίλυση προβληματισμών, πράγματα πολύ πιο σημαντικά από τις γνώσεις που έτσι κι αλλιώς για τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής του θα λαμβάνουν καθημερινά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved