Μεταμορφώστε το δωμάτιό του σε playroom!

Το παιδικό δωμάτιο δεν είναι απαραίτητο να διαθέτει μόνο ένα κρεβατάκι, μία αλλαξιέρα και μία βιβλιοθήκη για τα πρώτα του πράγματα. Εκείνο που πρέπει να κάνετε για να μπορεί το παιδί σας να περνά καλά μέσα στον προσωπικό του χώρο είναι να μετατρέψετε το παιδικό δωμάτιο σε playroom. Τι πρέπει να κάνετε;

• Αγοράστε ένα χοντρό χαλί ή τετράγωνη μοκέτα που επίσης θα είναι χοντρή ώστε το μωρό να κάθεται κάτω και να ασχολείται με τα παιχνιδάκια του.

• Προμηθευτείτε μεγάλα μπαούλα –διατίθενται και πλαστικά σε πολύ οικονομική τιμή- και τοποθετήστε εκεί τα παιχνίδια του. Θα διαλέγει εκείνο με τι θέλει να παίξει και θα σας ζητά αντίστοιχα το μπαούλο του. Για παράδειγμα, αν έχετε κοριτσάκι, τοποθετήστε σε ένα μπαούλο τις κούκλες της και σε ένα άλλο τα παιχνίδια μάθησης που έχει. Ανάλογα με το τι θα ζητήσει, θα του το δώσετε και όταν τελειώσει με το παιχνίδι, θα μπορείτε εύκολα να μαζέψετε τα παιχνίδια.

• Τα παιχνίδια μάθησης που αφορούν κυρίως μωρά, θα πρέπει να βρίσκονται στο έδαφος ώστε να μπορεί το παιδί να παίζει ανενόχλητο.

• Αν έχετε αγόρι, μπορείτε έναν χώρο του δωματίου του να το μετατρέψετε σε μικρογραφία γηπέδου όπου θα παίζει ποδόσφαιρο, αν του αρέσει το άθλημα.

• Τα λούτρινα κουκλάκια και ζωάκια θα πρέπει επίσης να βρίσκονται στο έδαφος ώστε το παιδί να παίζει μαζί τους όποτε εκείνο θέλει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved