Το πρώτο κούρεμα του παιδιού μου! Σπίτι ή κομμωτήριο;

Άλλα παιδιά γεννιούνται «γλόμποι» κι άλλα με μπόλικα μαλλάκια!

Το πρώτο κούρεμα του παιδιού μου! Σπίτι ή κομμωτήριο;

Στην πρώτη περίπτωση σιγά σιγά όσο περνούν οι μήνες, το αγγελούδι σας θα βγάζει μαλλάκια. Στη δεύτερη πάλι, όσο περνάει ο καιρός αυτά θα γίνονται πιο πλούσια και πιο μακριά, με αποτέλεσμα να σκέφτεστε σοβαρά τη λύση...του κομμωτηρίου!

Το πρώτο κούρεμα του παιδιού σας μπορεί να γίνει στο σπίτι, μπορεί όμως και στο κομμωτήριο. Αυτό βέβαια εξαρτάται και κατά πόσο κάθεται ήσυχο το παιδί εάν το αφήσετε στα χέρια κάποιου άλλου.

Αν θέλετε να το βάλετε στο κλίμα, μία μέρα που θα πάτε εσείς για κούρεμα πάρτε το μαζί, προκειμένου να εγκλιματιστεί με το χώρο. Υπάρχουν και κομμωτήρια που έχουν ειδικό χώρο για παιδιά, όπου είναι πολύ ευχάριστος καθώς παντού υπάρχουν παιχνίδια! Έτσι η προσοχή του είναι σε αυτά κι ο κομμωτής μπορεί να κάνει τη δουλειά του γρήγορα και σωστά!

Αν δείτε το παιδί ότι δε θέλει, μην το πιέσετε. Είναι η χειρότερη μέθοδος αυτή, με το ζόρι. Επειδή πολλά παιδάκια φοβούνται το σπρέι που ψεκάζουν οι κομμωτές για να βρέξουν τα μαλλάκια τους, καλό είναι να το λούσετε στο σπίτι, ώστε να μη χρειαστεί να γίνει κι αυτή η διαδικασία.

Βέβαια υπάρχει κι η εναλλακτική του σπιτιού, αρκεί να «πιάνει» το χέρι σας! Αυτό εξαρτάται από τις δεξιότητές σας! Πάντως αρκετές μαμάδες τα καταφέρνουν πολύ καλά! Μήπως είστε μία από αυτές;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved