Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αγοράσω στο παιδί μου κινητό τηλέφωνο;

Όσο περνούν τα χρόνια βλέπουμε ότι η τεχνολογία προχωράει σε γρήγορους ρυθμούς.

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να αγοράσω στο παιδί μου κινητό τηλέφωνο;

Τα κινητά τηλέφωνα πια έχουν γίνει μίνι υπολογιστές καθώς ο καθένας από εμάς έχει περασμένα μέσα σε αυτά τα πάντα. Τα παιδιά από μικρή ηλικία ξέρουν απ'έξω κι ανακατωτά πώς ανοίγουν τα αυτού του είδους τα κινητά, ενώ παίζουν και παιχνίδια!

Το ερώτημα όμως που απασχολεί τους περισσότερους γονείς είναι πότε να αγοράσουν κινητό στο παιδί τους. Σε ποια ηλικία δηλαδή θα τους είναι χρήσιμο;

• Όταν είναι σε θέση το παιδί να μετακινείται μόνο του. Είτε για να πάει σε φροντιστήριο είτε σε κάποια αθλητική δραστηριότητα.
• Όταν το παιδί πάει μία σχολική εκδρομή κι ο γονιός θέλει να αισθάνεται ασφάλεια.
• Όταν το παιδί αρχίσει τις κοινωνικές επαφές με τους φίλους του και πηγαίνει αρκετές ώρες στα σπίτια τους. Βέβαια σε αυτήν την περίπτωση υπάρχει κι η εναλλακτική λύση. Να του πείτε να σας δώσει το σταθερό τηλέφωνο του σπιτιού του φίλου του.
• Εάν οι γονείς του παιδιού είναι χωρισμένοι. Τότε διευκολύνεται η επικοινωνία. Κι έτσι η μητέρα, όταν παίρνει το παιδί ο μπαμπάς, μπορεί να το βρίσκει ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε πολύ, είναι η αγορά ενός κινητού για τα παιδιά. Καλό είναι να αγοράσετε ένα κινητό χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο καθώς το σερφάρισμα είναι επικίνδυνο σε τέτοιες ηλικίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved