Μια φορά και έναν καιρό... ήταν το Muppet show!

H σημερινή μέρα μας δίνει αφορμή να θυμηθούμε δύο ανθρώπους, που έζησαν σε διαφορετικές εποχές, έκαναν τελείως διαφορετικά πράγματα και όμως η επιρροή τους στον κόσμο των παιδιών υπάρχει ως τις μέρες μας!

Μια φορά και έναν καιρό... ήταν το Muppet show!

Πρώτα θα αναφερθούμε στο Γάλλο παραμυθά, Σαρλ Περό, ο οποίος πέθανε σαν σήμερα το 1703 . Και αν το όνομά του δεν σας λέει τίποτα, τότε σίγουρα σας λένε τα παραμύθια του: «Η Σταχτοπούτα», «Η ωραία κοιμωμένη», «Ο Καρυοθραύστης», «Η Κοκκινοσκουφίτσα», «Ο Παπουτσωμένος Γάτος», «Ο Κυανοπώγων», «Ο Κοντορεβιθούλης», είναι μερικά από αυτά και δεν υπάρχει μάνα που να μην τα έχει διηγηθεί στην ζωή της! Όπως δεν υπάρχει παιδάκι που να μην γνωρίζει αυτά τα παραμύθια!

Μερικούς ...αιώνες αργότερα και πάλι σαν σήμερα, το 1990, πέθανε ο Αμερικανός κινηματογραφιστής και τηλεοπτικός παραγωγός, δημιουργός του «Muppet Show», Τζιμ Χένσον. Ο Χένσον ωστόσο ήθελε να αποφύγει τη σύνδεση του ονόματος του αποκλειστικά με την παιδική ψυχαγωγία και επιζητούσε τη δημιουργία ενός σώου το οποίο θα άρεσε εξίσου σε ενήλικες και παιδιά. Και τα κατάφερε! Το Μάπετ Σώου κυκλοφόρησε μεταγλωττισμένο σε διάφορες γλώσσες και με αφορμή αυτό, το περιοδικό Time, το χαρακτήρισε ως "το πιο δημοφιλές ψυχαγωγικό πρόγραμμα στη γη" ("the most popular television entertainment on earth").

Εμείς σας βάζουμε να δείτε στο παρακάτω βίντεο, ένα σκετσάκι από το θίασο των Μάπετς, όπου οι μαριονέτες μας μεταφέρουν στην ...Ελλάδα του "Ποτέ την Κυριακή". Σας υποσχόμαστε άφθονο γέλιο!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved