Πώς θα μάθει το παιδί μου να δένει μόνο του τα κορδόνια του;

Όσο μεγαλώνει ένα παιδί έχει απορίες. Κάτι βέβαια που είναι απολύτως κατανοητό, αφού έρχεται αντιμέτωπο με πρωτόγνωρες καταστάσεις.

Πώς θα μάθει το παιδί μου να δένει μόνο του τα κορδόνια του;

Μία από αυτές είναι όταν θα αρχίσει να φοράει παπουτσάκια με κορδόνια και θα του λυθούν. Περιμένει βέβαια από εσάς να του τα δέσετε. Αυτό όμως δεν είναι λύση, καθώς στις ηλικίες των 4-6 ετών, τα παιδιά παίζουν, τρέχουν, και τα κορδόνια λύνονται πολύ συχνά με αποτέλεσμα να ακούτε συνέχεια από το βλαστάρι σας το εξής: «Μαμά θα μου δέσεις τα κορδόνια»;

Προκειμένου να απαλλαγείτε από αυτό, εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές συμβουλές που αν τις ακολουθήσετε το παιδί σας θα μάθει στο πι και φι να δένει τα κορδόνια του.
• Καταρχήν αυτό που πρέπει να γνωρίζει ένα παιδί είναι να μάθει να ξεχωρίζει τη δεξιά από την αριστερή πλευρά.
• Θα πρέπει να του μάθετε έναν τρόπο για να τα δένει, καθώς αν ακούσει και δει διαφορετικούς, τότε θα μπερδευτεί και δε θα το μάθει.
• Ένας από τους πιο εύκολους τρόπους είναι αυτός που πρέπει να γίνουν δύο θηλιές ίδιες που συνδέονται σε έναν ίδιον κόμπο.
• Ένας ακόμη τρόπος είναι να σχεδιάσετε πάνω σε ένα χαρτόνι τα παπούτσια του ενώ τα φοράει. Θα μαρκάρετε με ένα μαρκαδόρο τα σημεία που θα κάνετε τις τρύπες για να βάλετε τα κορδόνια. Περάστε τα μέσα στις τρύπες. Βάλτε μετά το παιδί σας να καθίσει και να του δείξετε τον τρόπο του δεσίματος.

Με επιμονή και υπομονή το παιδί θα μάθει σε λίγο καιρό αυτή τη διαδικασία!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved