Το παιδί μου πόσα και ποια γλυκά πρέπει να τρώει;

Ένα από τα αγαπημένα μέρη των μικρών παιδιών είναι τα ζαχαροπλαστεία. Και τι δεν μπορεί να βρει κανείς εκεί.

Το παιδί μου πόσα και ποια γλυκά πρέπει να τρώει;

Από γλειφιτζούρια μέχρι σοκολατένιες τούρτες και παγωτά για τα οποία δεν τρελαινόμαστε μόνο εμείς, αλλά και τα μικρά παιδιά. Μην ξεχνάτε ότι η σοκολάτα είναι μία τροφή που όλοι οι άνθρωποι αγαπάνε.

Όσο ωραία είναι τα γλυκά τόσο επικίνδυνα για την υγεία μας μπορούν να γίνουν, εάν κάνουμε συχνή κατανάλωση. Το ίδιο ισχύει και για παιδιά, οπότε ως γονείς θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεχτικοί όσον αφορά στην κατανάλωσή τους.

Οι ειδικοί λένε ότι όσο πιο πολύ λίπος έχει ένα γλυκό, τόσο πιο βλαβερό είναι. Τι γλυκά μπορεί να τρώει ένα παιδί; Σπιτικά κουλουράκια, τα απλά παραδοσιακά μπισκότα του εμπορίου, τα οποία μπορεί να έχουν και επικάλυψη ή γέμιση σοκολάτας, ακόμη και κέικ από τα χεράκια της μαμάς ή της γιαγιάς.

Τα γλυκά κουταλιού, το λουκούμι ακόμη και το φρουτοζελέ ή το γιαούρτι με μέλι, είναι ιδανικά για ένα παιδί. Όσον αφορά στο πρωινό, εάν του αρέσει η μαρμελάδα, καλό είναι να του φτιάξετε μία σπιτική η οποία δεν έχει τόση ζάχαρη, όσο έχει του εμπορίου.

Όσον αφορά στο πόσο συχνά μπορεί να γίνει η κατανάλωση γλυκών, οι παιδίατροι συμβουλεύουν 1-2 φορές την εβδομάδα. Μάλιστα καλό θα ήταν να ενταχθεί στη διατροφή του όσο το δυνατόν αργότερα, καθώς τα γλυκά δεν ανήκουν στις απαραίτητες τροφές για την ανάπτυξή του.

Ωστόσο επειδή κάθε οργανισμός είναι διαφορετικός, ο κατάλληλος για να σας δώσει τις συμβουλές του, είναι ο παιδίατρός σας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved