Ποια είναι τα ιδανικά κατοικίδια για ένα παιδί;

Η επιλογή του πρώτου μας κατοικίδιου όταν έχουμε παιδί πρέπει να γίνει σωστά και κάτω από κατάλληλες προϋποθέσεις.

Ποια είναι τα ιδανικά κατοικίδια για ένα παιδί;

Μερικά από αυτά που συνιστούν οι ειδικοί στους γονείς, είναι το χρυσόψαρο σε μία γυάλα, το σκυλάκι, ένα παπαγαλάκι, ένα χαμστεράκι ακόμη κι ένα κουνελάκι.

Η περίπτωση του χρυσόψαρου φαντάζει ιδανική για εσάς καθώς δεν θα έχετε φασαρίες, ούτε τρίχες στους καναπέδες και στα δωμάτια. Δεν θα έχετε την ευθύνη της βόλτας που έχουν τα τετράποδα και η μόνη ευθύνη είναι το φαγητό του και ο καθαρισμός της γυάλας. Τώρα όσον αφορά στο παιδί, σπάνια μπορεί να δεθεί με ένα ψάρι. Δεν μπορεί να το έχει στην αγκαλιά του ούτε να το χαϊδέψει.

Αρκετοί γονείς επιλέγουν να αγοράσουν κάποιο χαμστεράκι. Είναι χαριτωμένο, και τα παιδιά μπορούν να δεθούν μαζί του. Έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση, πράγμα που αρέσει σε ένα παιδί. Βέβαια λόγω του μικρού μεγέθους του, μπορεί το παιδί να το τραυματίσει άθελά του.

Ο παπαγάλος είναι ένα πουλί που λόγω του εντυπωσιακού χρώματός του στα φτερά, τραβάει το ενδιαφέρον των μικρών μας φίλων. Είναι ιδανική επιλογή, αρκεί το παιδί να μην τον «τρελαίνει» καθώς το συγκεκριμένο πτηνό διαμορφώνει το χαρακτήρα του με βάση το αφεντικό του.

Το σκυλάκι σύμφωνα με τους ειδικούς είναι η ασφαλής επιλογή, καθώς το δέσιμο που έχει μαζί με ένα παιδί είναι πολύ στενό και μέσα από αυτήν τη δυνατή σχέση διαμορφώνεται ο χαρακτήρας του. Γίνεται υπεύθυνο και πολύ κοινωνικό. Θα πρέπει να τηρούνται οι κανόνες υγιεινής, καθώς ο αγαπημένος μας τετράποδος φίλος χρειάζεται φροντίδα αλλά και μπάνιο.

Η γατούλα είναι ένα από τα κατοικίδια που αρκετοί γονείς επιλέγουν. Το θετικό είναι ότι έχουν παιχνιδιάρικη διάθεση και το παιδί θα την αγαπήσει αμέσως! Απαιτείται όμως μεγάλη προσοχή όσον αφορά στα νύχια αλλά και στην τρίχα, που εσάς ίσως κάποιες φορές σας βγάλει εκτός εαυτού! Παρόλα αυτά θα πρέπει να της κόβουμε τα νύχια, κάτι βέβαια που θα μας το πει κι ο κτηνίατρος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved