Τριχοφυΐα στα παιδιά. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Η τριχοφυΐα δεν απασχολεί μόνο εμάς τους μεγάλους, αλλά και τα μικρά παιδιά.

Τριχοφυΐα στα παιδιά. Ολα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Μπορεί να εμφανίσουν τρίχες στο σώμα τους και στο πρόσωπό τους πολύ νωρίτερα από την ηλικία που τα πρώτα σημάδια της τριχοφυΐας κάνουν δειλά δειλά την εμφάνισή τους.

Τι κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση; Καταρχήν δε θα πρέπει να σας πιάσει πανικός, ούτε να σας δει το παιδί σας, ότι έχετε αγχωθεί με αυτό το θέμα. Αυτό που θα κάνετε είναι να επισκεφθείτε τον παιδίατρο που είναι ο αρμοδιότερος στο να σας πει τα αίτια. Καλό είναι να γίνει ένας ορμονικός έλεγχος προκειμένου να αποκλειστούν κάποιες σπάνιες καταστάσεις. Κάποιες φορές βέβαια μπορεί να μην είναι και τόσο σπάνιες, καθώς το σύνδρομο των πολυκυστικών ωοθηκών στα κορίτσια είναι σύνηθες. Επίσης από τον έλεγχο αυτό, θα φανεί αν το παιδί σας έχει ευαισθησία σε κάποια φάρμακα που ευθύνονται για τριχοφυΐα

Από την άλλη μεριά εσείς ως μητέρα, καλό είναι να συζητήσετε με το παιδί σας, καθώς το πρόβλημα για εκείνο είναι κι εμφανισιακό. Τι θέλουμε να πούμε; Ότι μπορεί να δεχθεί κοροϊδία από τους συμμαθητές του για αυτό το πρόβλημα. Γι' αυτό καλό είναι να του μιλήσετε και να είστε κοντά του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved