Το παιδί μου κατάπιε μπαταρία. Τι να κάνω;

Οι μικροσκοπικές μπαταρίες οι οποίες περιέχονται σε πολλά προϊόντα και παιχνίδια, είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες για τα παιδιά.

Το παιδί μου κατάπιε μπαταρία. Τι να κάνω;

Ο λόγος; Υπάρχει κίνδυνος να τις καταπιούν. Ειδικά αυτές που έχουν στρογγυλό σχήμα και το μέγεθός τους είναι όσο ένα κουμπί, είναι ιδιαίτερα ελκυστικές για αυτά και όσο μικρότερο είναι το παιδί, τόση μεγαλύτερη περιέργεια έχει να τη βάλει στο στόμα του και στην συνέχεια να γλιστρήσει και να την καταπιεί. Αυτές συνήθως περιλαμβάνονται σε ευχετήριες κάρτες, βιβλία για μωρά και φωτογραφικές μηχανές.

Σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει κατά καιρούς, στο Νοσοκομείο του Μόντρεαλ κάνουν εισαγωγή περίπου 12 παιδιά ηλικίας 1-2 ετών, καθώς ειδικά σε περίοδο γιορτών, καταπίνουν τέτοιες μπαταρίες.

Τι γίνεται σε μία τέτοια περίπτωση; Από την στιγμή που ένα παιδί καταπιεί μία τέτοια μπαταρία, αυτή αρχίζει και διαβρώνεται και μέσα σε 3 ώρες μπορεί να προκαλέσει σημαντικά προβλήματα. Σε κάποιες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει ακόμη και στην ανάπτυξη μακροχρόνιων επιπλοκών, όπως ανάγκη τραχειοστομίας ή γαστροστομίας, παράλυση των φωνητικών χορδών, απώλεια ακοής ή παραμόρφωση της μύτης.

Θα πρέπει επειγόντως να πάρετε τηλέφωνο σε κέντρο δηλητηριάσεων και να πάτε κατευθείαν στο νοσοκομείο το παιδί, αφού επικοινωνήσετε πρώτα με τον οικογενειακό σας γιατρό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved