Πώς μαθαίνω το παιδί μου να τρώει μόνο του;

Όσο το μωράκι σας μεγαλώνει κι αρχίζει να τρώει τις κρέμες του, σιγά σιγά αρχίζει και καταβάλλει προσπάθειες να τις φάει μόνο του.

Πώς μαθαίνω το παιδί μου να τρώει μόνο του;

Σε ποια ηλικία όμως γίνεται αυτό;

Όταν το μωρό είναι 7-9 μηνών, αρχίζει να βάζει τα χεράκια του στο φαγητό και προσπαθεί να πιάσει το κουτάλι με το οποίο εσείς το ταΐζετε. Δεν μπορεί όμως να συντονιστεί και να βάλει στο στοματάκι του όλη την τροφή που χρειάζεται. Είναι όμως το πρώτο βήμα για να μάθει να τρώει μόνο του.

Όσο θα περνάει ο καιρός οι προσπάθειες που θα καταβάλλει θα είναι μεγαλύτερες με καλύτερα αποτελέσματα. Όταν γίνει 15 μηνών, θα μπορεί πλέον να φάει μόνο του με το κουτάλι ή ένα πιρούνι με στρογγυλεμένες άκρες.

Εσείς από τη μεριά σας θα πρέπει να είστε δίπλα του για να του δίνετε οδηγίες. Θα βοηθήσει πολύ να κόψετε το φαγητό του σε μικρές μπουκίτσες. Φροντίστε να έχει το δικό του μπολάκι, το δικό του κουταλάκι και πιρουνάκι. Θα του λέτε, τι να κάνει και πώς να το φάει, κι εκείνο θα ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες σας!

Μη ξεχνάτε ότι σε αυτές τις ηλικίες, όταν του λέτε κάτι, ο εγκέφαλός του είναι σαν σφουγγάρι κι απορροφάει ο,τιδήποτε ακούει από εσάς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved