Φτιάξτε δική σας ζαχαρόπαστα για απίστευτες δημιουργίες!

Η ζαχαρόπαστα κάνει θαύματα στα γλυκά σας. Με αυτή μπορείτε να φτιάξετε τις πιο απίστευτες τούρτες και τα πιο απίστευτα σχέδια που θα διακοσμήσουν κάθε σας γλυκιά δημιουργία και θα εντυπωσιάσουν τα παιδιά σας.

Φτιάξτε δική σας ζαχαρόπαστα για απίστευτες δημιουργίες!

Μποροείτε να τη χρησιμοποιήσετε άμεσα ή να την τυλίξετε πολύ σφιχτά με μια διαφανή μεμβράνη ώστε να την χρησιμοποιήσετε αργότερα.

Εάν θέλετε να τη χρωματίσετε, χωρίζετε το κομμάτι στο οποίο θα βάλετε χρώμα ζαχαροπλαστικής, βάζετε μερικές σταγόνες και ζυμώνετε.

Υλικά:
1 κιλό άχνη
5 κουταλάκια ζελατίνη (2 φακελάκια των 10 γρ.)
1 κουταλιά γλυκερίνη
1/2 κούπα γλυκόζη
1/4 κούπας νερό
3 βανίλιες ή άλλο άρωμα της αρεσκείας σας

Σ' ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε μέσα τη ζελατίνη. Προσθέτουμε τη γλυκόζη και το βάζουμε στη φωτιά. Μόλις λιώσει η γλυκόζη ρίχνουμε τη γλυκερίνη και το άρωμα και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σε ένα μπολ έχουμε βάλει την άχνη κάνοντας μία λακκούβα στη μέση. Εκεί ρίχνουμε τα υγρά υλικά. Ανακατεύουμε με μία κουτάλα στην αρχή γιατί καίει.Έπειτα, βάζουμε και τα χεράκια μας και ζυμώνουμε. Ζυμώνουμε αρκετά. Στο πλάι έχουμε πάντα λίγη επιπλέον άχνη ζάχαρη σε περίπτωση που κολλάει για να προσθέτουμε. Η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη. Την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε άχνη για να μην κολλάει. Ζυμώνουμε και πάλι και κάνουμε μία μπάλα την πάστα. Βάζουμε την ζαχαρόπαστα σε μία σακούλα ή μεμβράνη και την σφίγγουμε καλά για να μην στεγνώσει.

Πηγή: sintagespareas.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved