Η έφηβη κόρη μου θέλει να ξυρίσει τα πόδια της. Να την αφήσω;

Η εφηβεία είναι μία δύσκολη περίοδος, τόσο για τα αγόρια όσο και για τα κορίτσια. Η εμφάνιση στους εφήβους είναι ίσως το πιο σημαντικό, για αυτό και σε αυτές τις ηλικίες πειραματίζονται.

Η έφηβη κόρη μου θέλει να ξυρίσει τα πόδια της. Να την αφήσω;

Εάν έχετε κορίτσι με έντονη τριχοφυΐα, θα έχετε ακούσει πολλές φορές το εξής παράπονο από το παιδί σας: «Μαμά θέλω να ξυρίσω τα πόδια μου». Το πρώτο πράγμα που λέτε εσείς είναι όχι, κι αυτό δεν έχει το επιθυμητό αποτέλεσμα, καθώς μπορεί να αντιδράσει άσχημα.

Καταρχήν θα πρέπει να κατανοήσετε το πρόβλημα που την απασχολεί, και να της προτείνετε όλους τους τρόπους αποτρίχωσης με τα υπέρ και τα κατά. Αυτό που πρέπει να τονίσετε είναι ότι το ξυράφι, δεν είναι η κατάλληλη επιλογή, καθώς έχει μεγάλη επικινδυνότητα στη χρήση του, αλλά και αγριεύει παρά πολύ την τρίχα. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις που η συστηματική του χρήση θα αναπτύξει κι άλλο την ήδη έντονη τριχοφυΐα. Συζητήστε το μαζί σας και να είστε σίγουρη ότι θα το καταλάβει.

Η κρέμα αποτρίχωσης, μπορεί να φαντάζει ως την πιο ιδανική λύση, αλλά αυτό που πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι ενδεχομένως να προκαλέσει αλλεργίες κι εγκαύματα.

Η χαλάουα και η αποτρίχωση με ζεστό ή κρύο κερί, είναι ιδανικές, αρκεί να γίνονται από αισθητικό κι όχι στο σπίτι, ειδικά τις πρώτες φορές.

Η αποτρίχωση με τη χρήση λέιζερ, δεν είναι και τόσο ακίνδυνη. Αν καταλήξετε να επιλέξετε αυτόν τον τρόπο, τότε θα πρέπει να ψάξετε το πιο καλό κι εξειδικευμένο κέντρο, προκειμένου να αποφύγετε τυχόν εγκαύματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved