«Θαύμα! Είδα για πρώτη φορά παιδί – επιβάτη σε μηχανή να φοράει κράνος και μάλιστα παιδικό!»

«Ανθρωπέ μου να σε φιλήσω» ! Κάπως έτσι σκέφτηκα και ήμουν έτοιμη να κατεβάσω το παράθυρο και να αρχίσω να μοιράζω συγχαρητήρια, σε αυτόν τον κύριο που ανέβασε το παιδί του στη μηχανή του αλλά σκέφτηκε να του βάλει κράνος και μάλιστα παιδικό. Στα μέτρα του δηλαδή!

«Θαύμα! Είδα για πρώτη φορά παιδί – επιβάτη σε μηχανή να φοράει κράνος και μάλιστα παιδικό!»

Της Ελένης Κεχαγιά

Στην Μπανανία που ζούμε σε σχέση με τα θέματα οδικής παιδείας, αυτός ο άνθρωπος έμοιαζε σαν τη μύγα μες το γάλα.

«Μα ανέβασε το παιδί στη μηχανή!» θα πείτε. Ναι αγαπητέ μου, μαζί σας κι εγώ, ανέβασε το παιδί στη μηχανή, γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ξέρετε να είναι αυτό το μοναδικό του μεταφορικό μέσο. Και δεν είναι ο μόνος. Τουλάχιστον όμως, ο συγκεκριμένος σκέφτηκε να προσφέρει στο παιδί του την ελάχιστη δυνατή ασφάλεια: Να του πάρει κράνος!

Φαντάζομαι, ότι αυτός ο άνθρωπος θα έχει και αντίστοιχη οδική παιδεία. Βέβαια, ποιος θα τον προστατεύσει από τον ανεγκέφαλο που θα κάνει σφήνα, θα περάσει το στοπ και θα αλλάξει λωρίδα ξαφνικά; Αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία.

Ηθελα να τον φωτογραφίσω. Ημουν έτοιμη να σηκώσω το κινητό αλλά ντράπηκα. Ντράπηκα εμένα που το σκέφτηκα, ντράπηκα εκείνον και το παιδί που τους είδα σαν ένα αξιοπερίεργο θέαμα! Το παιδάκι του δεν πρέπει να ήταν πάνω από έξι - επτά χρονών. Επάνω στη μηχανή, κρατούσε τον μπαμπά του σφιχτά, περήφανο και υπέροχο με το κρανάκι του το οποίο είχε πάνω του και δυο αρκουδοαυτιά!

Προβληματισμένη έκανα την ερώτηση σε φίλους και γνωστούς. «Εσείς έχετε δει παιδί με κράνος και μάλιστα στα μέτρα του, επάνω σε μηχανή;». Τα αποτελέσματα του μικρού μου γκάλοπ είναι απογοητευτικά. Μετρημένες στα δάκτυλα οι περιπτώσεις που έχουμε δει όλοι μαζί.

Μα πραγματικά αναρωτιέμαι... Τι σου είναι ρε άνθρωπε που οδηγείς μηχανή, εκτός από το να φορέσεις εσύ κράνος να βάλεις και ένα κράνος στο παιδί σου; Για να μη μιλήσω για τους κυρίους που φοράνε οι ίδιοι κράνος αλλά έχουν το παιδί πίσω απροστάτευτο. Εχεις το στοιχειώδες IQ να το σκεφτείς, γιατί εσύ ο ίδιος φοράς κράνος. Δεν θέλει και ικανότητες του μάντη Κάλχα για να δεις τις πιθανότητες.

Εσύ όμως άγνωστε μοναδικέ μηχανόβιε με το παιδάκι σου και τα κράνη σας, αν διαβάσεις ποτέ αυτές τις γραμμές θέλω απλά να σου πω «Εύγε!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved