Κόλπα για να τρώει τα πάντα

Γνωρίζατε ότι μπορεί να χρειαστεί να δώσετε στο παιδί σας ένα φαγητό ακόμη και με διαφορετικούς τρόπους μαγειρέματος για να καταφέρει να το φάει; Κι όμως συμβαίνει.

Κόλπα για να τρώει τα πάντα

Τα κόλπα είναι λίγο – πολύ γνωστά αλλά καλό είναι να τα γνωρίζετε ένα – ένα έτσι ώστε να μην χρειάζεται να ταλαιπωρηθείτε.

Το πρώτο και κύριο είναι να ανακατεύετε διάφορα φαγητά για να γίνεται όλο και καλύτερη η γεύση τους. Αν φτιάξετε το μπρόκολο πουρέ και το συνδυάσετε με μια γεύση που του αρέσει θα το φάει χωρίς να καταλάβει τίποτε.

Δοκιμάστε ποικιλία φαγητών

Προσπαθήστε όσο σας το επιτρέπει ο χρόνος να έχετε ποικιλία φαγητών από τη μια μέρα στην άλλη. Να μάθει σιγά – σιγά να τρώει διαφορετικά πράγματα και όχι συνέχεια το ίδιο.

Κάντε το πικάντικο

Δεν θα πείραζε να έχετε λίγο πιο πικάντικη γεύση στο φαγητό σας χωρίς να το παρακάνετε βέβαια και να γίνεται βαρύ. Λίγο σκόρδο, λίγη ρίγανη ή κανέλλα ίσως του έδιναν καλύτερη γεύση.

Ποτέ μην το ταΐζετε με το ζόρι

Όταν αρχίζει να μεγαλώνει μπορείτε να το αφήσετε να σας πει πότε έφαγε αρκετά. Δεν πειράζει μια φορά να μην φάει αρκετή ποσότητα, όταν πεινάσει θα σας το πει σίγουρα. Μόνο όταν αυτό γίνεται συστηματικά θα πρέπει να σας αγχώσει.

Φάτε μαζί του

Εάν τρώει στερεά τροφή, τότε μπορείτε να τρώτε μαζί του το ίδιο φαγητό και θα του είναι πιο εύκολο να φάει και αυτό. Εάν επίσης τρώτε όλοι μαζί δεν θα αισθάνεται πίεση να φάει πολύ γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved