Πότε θα σταματήσει να κοιμάται με το αγαπημένο του αντικείμενο;

Δεν είναι λίγα τα μωράκια, τα όποια από τις πρώτες κιόλας εβδομάδες της γέννησης τους «κολλάνε» με ένα συγκεκριμένο αντικείμενο, το όποιο κρατούν στα χεράκι τους νύχτα- μέρα, από το φαγητό, την βόλτα μέχρι και τον ύπνο. Αυτό μπορεί να είναι κάποιο πανάκι, ένα λούτρινο, ένα μικρό σεντονάκι... Θυμηθείτε ότι κι εσείς σε αυτή την ηλικία μπορεί να είχατε το αγαπημένο σας «νάνι», όπως συνήθως το αποκαλούμε!

Πότε θα σταματήσει να κοιμάται με το αγαπημένο του αντικείμενο;

Οι ειδικοί όταν αναφέρονται σε αυτό κάνουν λόγο για «υποκατάστατο της μητρικής αγκαλιάς». Ο στόχος βέβαια όταν προσπαθήσουμε να του το κόψουμε δεν είναι ούτε nα το πετάξουμε αλλά ούτε και nα το διαγράψουμε από τη μνήμη του απλά να προσπαθήσουμε να το περιορίσουμε ιδίως όταν το παιδί δεν είναι στο σπίτι. Διαβάστε μερικούς τρόπους!

- Σε καμία περίπτωση δεν του αποσπάμε με τη βία γιατί για το μωρό μας αυτό που κρατά στα χέρια του είναι κάτι σπουδαίο!

- Του εξηγούμε με όμορφο τρόπο ότι όταν είμαστε εκτός σπιτιού, βγαίνουμε για να διασκεδάσουμε με άλλα παιδάκια και να ασχοληθούμε με άλλες δραστηριότητες.

- Όταν μας ζητήσει να το πάρει μαζί του στον παιδικό του σταθμό, του το δίνουμε αλλά με έναν όρο: να το αφήσει μέσα στην τσάντα του έως ότου τελειώσει η ώρα του μαθήματος!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved