Ερευνα: Τα μουσικά όργανα και ιδιαίτερα το πιάνο, κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα!

Η μουσική παίζει σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Από την αρχαιότητα μάλιστα οι  άνθρωποι που έπαιζαν κάποιο  μουσικό όργανο θεωρούνταν πιο έξυπνοι.

Ερευνα: Τα μουσικά όργανα και ιδιαίτερα το πιάνο, κάνουν τα παιδιά πιο έξυπνα!

Μια νέα Κινέζικη έρευνα έρχεται να το αποδείξει και επίσημα καθώς σημιεώνει πως οι άνθρωποι που παίζουν κάποιο μουσικό όργανο, γίνονται έξυπνοι και ο εγκέφαλός τους ενδυναμώνεται.

Συγκεκριμένα, τα παιδιά που ξεκινούν να παίζουν πιάνο πριν την ηλικία των εφτά χρόνων, ο εγκέφαλός τους έχει να κερδίσει πολλά πλεονεκτήματα. Τα παιδιά που ξεκινούν κάποιο μουσικό όργανο σε μικρή ηλικία, έχουν πιο αυξημένη την αίσθηση της ακοής, καλύτερη αίσθηση του προγραμματισμού και καλύτερη διαχείριση χρόνου.

Επιπλέον, από άλλη έρευνα, έχει διαπιστωθεί πως η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου ενισχύει το IQ και βοηθάει στην ταχύρρυθμη εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.

Ωστόσο, οφέλη έχουν να κερδίσουν και οι ενήλικες που έπαιζαν κάποιο μουσικό όργανο σε μικρή ηλικία αλλά δεν ασχολούνται πια αφού μπορούν και αντιλαμβάνονται τους ήχους πολύ γρήγορα.

Οι Κινέζοι ερευνητές από το «Beijing Normal University» που πραγματοποίησαν την έρευνα, μελέτησαν τον εγκέφαλο 48 ανθρώπων ηλικίας 19-21 ετών που είχαν παρακολουθήσει το ελάχιστο ένα χρόνο μάθημα κάποιου μουσικού οργάνου ενώ υπήρχαν και άνθρωποι που εξασκούνταν από τα τρία τους!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved