Προετοιμάστε το παιδί σας για μια αναγκαία επίσκεψη στο νοσοκομείο

Είναι σίγουρα ότι πιο αγχωτικό για ένα παιδί που δεν ξέρει τι είναι ένα νοσοκομείο.

Προετοιμάστε το παιδί σας για μια αναγκαία επίσκεψη στο νοσοκομείο

Αν λοιπόν τύχει κάτι για το οποίο είστε αναγκασμένοι να πάτε, κάποια ίωση που χρειάζεται τέτοιου είδους φροντίδα, ή παιδικές αρρώστιες ή κάποια προγραμματισμένη επέμβαση στις αμυγδαλές, είναι καλό να τα έχετε προετοιμάσει ακόμη και αν μείνουν μόνο για μια – δύο μέρες.

Το καλύτερο είναι να προσπαθήσετε να είστε όσο πιο ειλικρινής μπορείτε για την αρρώστια του για να ξέρει τι εξετάσεις θα κάνει. Μιλήστε του λοιπόν και ακούστε τι έχει να σας ρωτήσει και να σας πει.

Όσο περισσότερα γνωρίζει ένα παιδί εξ αρχής τόσο πιο εύκολη θα είναι η δοκιμασία. Αν είναι μικρότερο των πέντε ετών να τους μιλήσετε μια – δυο μέρες πριν, είναι αρκετό διάστημα, αλλά ένα μεγαλύτερο παιδί θα έχει πολύ περισσότερες απορίες και θα χρειάζεται περισσότερο χρόνο.

Αν κάτι θα το πονέσει να του το πείτε – με τρόπο βέβαια, αλλά είναι καλύτερο να γνωρίζει. Χρησιμοποιήστε απλές κουβέντες για να τα καταλάβει όλα. Πάντοτε πρέπει να δίνετε έμφαση στο γεγονός ότι η παραμονή δεν θα είναι ούτε μόνιμη ούτε για πολύ καιρό. Πείτε του ότι θα παραμείνετε μαζί του τη νύχτα εάν χρειαστεί για να το καθησυχάσετε. Βάλτε και άλλα μέλη της οικογένειας στη συζήτηση για να ακούσει τα ίδια πράγματα από πολλούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved