Παιδικά θερμόμετρα. Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε

Το πρώτο πράγμα που κάνουμε εμείς οι γονείς όταν το μωράκι μας ανεβάζει πυρετό είναι να δούμε την θερμοκρασία του.

Παιδικά θερμόμετρα. Ολα όσα πρέπει να ξέρουμε

Κάτι βέβαια που γίνεται, με το θερμόμετρο.

Τα χρόνια έχουν περάσει από τότε που ήμασταν εμείς παιδιά, και η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά. Στο εμπόριο πια κυκλοφορούν πολλά είδη θερμομέτρων. Εμείς θα σας τα παρουσιάσουμε και θα σας αναφέρουμε ποια είναι τα υπέρ και τα κατά.


• Ψηφιακό θερμόμετρο. Λειτουργεί με μπαταρία και μπορεί να τοποθετηθεί στις ίδιες περιοχές που τοποθετείται και το κλασικό. Μόλις ακούσετε τον χαρακτηριστικό ήχο, μπορείτε να δείτε την θερμοκρασία. Αυτό το θερμόμετρο έχει ένα μειονέκτημα κι έχει να κάνει με την μπαταρία. Σε περίπτωση που αυτή αρχίζει κι εξαντλείτε, δεν δείχνει σωστή θερμοκρασία.
• Θερμόμετρο αυτιού. Τοποθετείτε στην είσοδο του αυτιού και μέσω μίας υπέρυθρης ακτίνας, μετράει την θερμοκρασία του τυμπάνου. Το κατά του συγκεκριμένου θερμομέτρου, είναι ότι λόγω του κεριού που μπορεί να έχει μαζευτεί στο αυτάκι του παιδιού, το αποτέλεσμα ενδέχεται να μην είναι και τόσο αξιόπιστο.
• Θερμόμετρο μετώπου. Εκπέμπει μία ακτίνα υπέρυθρης ακτινοβολίας και μετράει την θερμοκρασία των αγγείων του δέρματος. Είναι δύσκολο στη χρήση του καθώς το παιδί θα πρέπει να μείνει ακίνητο μέχρι να δείξει το αποτέλεσμα. Πράγμα δύσκολο, ειδικά αν είναι μικρό σε ηλικία.
• Θερμόμετρο-πιπίλα. Σε αυτό καταγράφεται η θερμοκρασία ενώ το παιδί σας πιπιλάει.

• Το κλασικό θερμόμετρο υδραργύρου. Σε κάθε σπίτι υπάρχει κι είναι, σύμφωνα με τους ειδικούς, το πιο αξιόπιστο από όλα. Μπορεί να τοποθετηθεί στη μασχάλη, στο ορθό, στη βουβωνική περιοχή και στο στόμα. Αυτό βέβαια εξαρτάται από την ηλικία του παιδιού. Μέσα σε 2 λεπτά θα ξέρετε ποια είναι η ακριβής θερμοκρασία του. Ωστόσο τα θερμόμετρα υδραργύρου έχουν απαγορευτεί και δεν κυκλοφορούν πια στην αγορά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved