Οουεν και Χάτσι: Μια ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σ' ένα αγόρι με σπάνιο σύνδρομο και έναν σκύλο (βίντεο)

Ο εφτάχρονος Οουεν Χόκινγκς γεννήθηκε με μια σπάνια γενετική αρρώστια που ονομάζεται σύνδρομο Schwartz-Jampel και προκαλεί επίπονη δυσκαμψία στα νεύρα.

Οουεν και Χάτσι: Μια ξεχωριστή φιλία ανάμεσα σ' ένα αγόρι με σπάνιο σύνδρομο και έναν σκύλο (βίντεο)

Οσο μεγάλωνε, καταλάβαινε όλο και περισσότερο ότι είναι διαφορετικός από τα υπόλοιπα παιδιά και αυτό τον εμπόδισε από το να κάνει γνωριμίες και να επικοινωνεί με ανθρώπους.

Κάποια στιγμή, γνώρισε τον Χάτσι, ένα σκυλί που κακοποιήθηκε και χτυπήθηκε από τρένο με αποτέλεσμα να χάσει το ένα του πόδι.

Οι γονείς του Οουεν αποφάσισαν να υιοθετήσουν το σκυλί και αυτή τους η απόφαση άλλαξε όλη τη ζωή του παιδιού. Ηταν πραγματικά ένα απροσδόκητο ταίριασμα φίλων!

«Η μέρα που ο Χάτσι γνώρισε τον Οουεν ήταν πραγματικά απίστευτη. Είχε μια ηλεκτρική ενέργεια, ήταν πνευματικό», λέει ο πατέρας του παιδιού και συνεχίζει: « Είχαν μια επικοινωνία που μόνο οι δυο τους καταλάβαιναν. Είναι σαν οι δυο τους να ήξεραν ότι ο καθένας είναι διαφορετικός και υπήρξε μια άμεση αποδοχή στις διαφορετικότητες τους.

Το παιδί πλέον βγαίνει έξω, διασκεδάζει και παίζει, πράγμα που πιο παλιά δεν έκανε.

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους «Ένα αγόρι και ο Σκύλος του» (A Boy and His Dog), δημιουργήθηκε για την πρωτότυπη αυτή φιλία από το πανεπιστήμιο του Χερντφοσάιερ και για να δείξει πόσο σημαντικό είναι ένα σκυλί σε έναν άνθρωπο με αυτήν την αρρώστια.

Δείτε το παρακάτω:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved