Μην το παρακάνετε με την τηλεόραση

Όταν ο καιρός ζεσταίνει πολύ και η θάλασσα δεν είναι επιλογή λόγω εργασίας, τα παιδιά έχουν την τάση να τα... δίνουν όλα στην τηλεόραση. Τα προγράμματα που τα κανάλια δείχνουν το καλοκαίρι είναι κυρίως παιδικά οπότε όλο και κάτι θα βρίσκουν να δουν σε κάποιο από αυτά. Τότε είναι λοιπόν που πρέπει να βάλετε όρια στο θέμα γιατί αλλιώς όλο το καλοκαίρι θα περάσει μέσα στην τηλεόραση.

Μην το παρακάνετε με την τηλεόραση

Σύμφωνα με έρευνες η τηλεόραση μπορεί ακόμη και να ενισχύσει την τάση για παχυσαρκία που μπορεί να έχουν ήδη τα παιδιά σας. Όταν κάθονται συνεχώς και δεν κινούνται τρώνε και περισσότερο.

Περιορίστε λοιπόν το χρόνο που θα κάθονται μπροστά στην τηλεόραση. Κάντε το σαν δώρο, σαν ανταμοιβή για κάτι που έκαναν έτσι ώστε να γνωρίζουν ότι δεν θα βλέπουν συνεχώς τηλεόραση.

Σύμφωνα με έρευνες, οι γονείς πρέπει να αφήνουν τα παιδιά μόνο δύο με τρεις ώρες την ημέρα και όχι περισσότερο.

Και όταν λέμε τηλεόραση, εννοούμε και τις ώρες που παίζουν τα βίντεο γκέιμ, καθώς και αυτό είναι παραμονή μπροστά στην οθόνη.

Βρείτε τους εναλλακτικά πράγματα να κάνουν: Επειδή το πιθανότερο είναι να ακούσετε αρκετή γκρίνια γι' αυτό καλό είναι να έχετε στα παιδιά σας εναλλακτικές λύσεις για παιχνίδια. Από βιβλία μέχρι και επιτραπέζια, αλλά και άλλα παιχνίδια για να απασχολούνται.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved