Η ιστορία της 14χρονης που γύρισε τον κόσμο ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της! (εικόνες, βίντεο)

Η Λόρα Ντέκερ είναι μια κοπέλα γεμάτη πάθος για τη ζωή και τα ταξίδια. Στα 14 της γύρισε όλο τον κόσμο με το «Guppy», το ιστιοπλοϊκό της.

Η ιστορία της 14χρονης που γύρισε τον κόσμο ολομόναχη με το ιστιοπλοϊκό της! (εικόνες, βίντεο)

Το 2009, η 14χρονη τότε Λόρα, ανακοίνωσε την απόφασή της να ξεκινήσει αυτόν τον διάπλου, με το ιστιοπλοϊκό της «Guppy», χωρίς συνοδεία με σκοπό να γίνει ο νεαρότερος άνθρωπος που έχει κάνει το γύρο του κόσμου χωρίς κανέναν συνεπιβάτη. Μάλιστα, λόγω της απόφασής της αυτής, οι Ολλανδικές αρχές της απαγόρεψαν να σαλπάρει για έναν χρόνο.

Εκείνη όμως δεν τα παράτησε και στις 4 Αυγούστου του 2010 ξεκίνησε το ταξίδι της από την Πορτογαλία συνεχίζοντας δυτικά προς την Καραϊβική, τον Παναμά για να καταλήξει στην Ινδονησία. Δεν την συνόδευε κανείς από τους γονείς της, ούτε ομάδα υποστήριξης αν και επέτρεψε σε μια ειδική ομάδα να την παρακολουθεί με ένα σύστημα εντοπισμού μέσω μόνιτορ. Το 2012, μετά από 17 μήνες στην θάλασσα, ολοκλήρωσε με επιτυχία το ταξίδι της.

Με αφορμή τις εμπειρίες της στη θάλασσα, δημιουργήθηκε ένα ντοκιμαντέρ, δίνοντάς μας την ευκαιρία να δούμε σκηνές με την ίδια να περιπλανιέται στην θάλασσα μέσα από την κάμερά της. Ονομάζεται «Maidentrip» και έχει ήδη κυκλοφορήσει.

«Φυσικά υπάρχουν άνθρωποι που σου λένε ότι είσαι τρελός, αλλά είναι ένα όνειρο. Ένα μεγάλο, μεγάλο όνειρο. Θέλω να γυρίσω τον κόσμο με το ιστιοπλοϊκό μου. Θέλω να δω όλα τα μέρη και όχι πάντα το ίδιο βαρετό πράγμα. Πέρασα τα πρώτα πέντε μου χρόνια στη θάλασσα και από τότε, το μόνο που θέλω είναι να επιστρέψω σε εκείνη τη ζωή», λέει χαρακτηριστικά στην αρχή της ταινίας.

Η Λόρα, μεγάλωσε με τον πατέρα της μετά τον χωρισμό των γονιών της και τα πρώτα χρόνια της ζωής της, τα πέρασε στην θάλασσα. Στα έξι της απέκτησε το πρώτο της σκάφος και έμαθε να το πιλοτάρει.

Πλέον μένει στη Νέα Ζηλανδία αλλά δε σταματάει να ταξιδεύει για διακοπές, διαγωνισμούς αλλά και τηλεοπτικούς σταθμούς που την καλούν για να μιλήσει για τη περιπετειώδη ζωή της.

Δείτε το επίσημο τρέιλερ του ντοκιμαντέρ και φωτογραφίες από το ταξίδι της:

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved