Παιδί και ξένη γλώσσα-Πότε χρειάζεται προσοχή

Οι απαιτήσεις της εποχής μας είναι μεγάλες κι ένας γονιός θέλει να παρέχει στο παιδί του όσο το δυνατόν περισσότερα εφόδια.

Παιδί και ξένη γλώσσα-Πότε χρειάζεται προσοχή

Ένα από αυτά είναι οι ξένες γλώσσες. Κάποιες φορές όμως μπορεί να γινόμαστε πιεστικοί όσον αφορά στην επιλογή τους, κάτι βέβαια που δεν είναι καλό για το ίδιο μας το παιδί.

Εμείς θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές προκειμένου το παιδί να μάθει σωστά την ξένη γλώσσα που θα επιλέξετε.

• Αρχικά δεν θα πρέπει η γνώση να μεταφέρεται σε παιδιά πολύ μικρής ηλικίας σε μορφή μαθήματος και μάλιστα υποχρεωτικού.
• Όταν πιεστεί ένα παιδί, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τα παρατήσει. Η πίεση που ενδεχομένως να δεχθεί, μόνο αντίθετα αποτελέσματα μπορεί να φέρει. Φράσεις όπως «δεν θέλω να μάθω αγγλικά», που συχνά τις λένε τα παιδιά, δείχνουν ακριβώς ότι η επαφή με την ξένη γλώσσα δεν ήταν ευχάριστη εμπειρία, αλλά καταναγκασμός.
• Μεγάλη προσοχή απαιτείται σε εκείνα που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες στη μητρική τους γλώσσα. Καλό θα ήταν σε αυτήν την περίπτωση να μπουν σε πρόγραμμα αποκατάστασης. Έτσι μεγαλώνοντας οι μαθησιακές δυσκολίες ενδέχεται να μειωθούν.
• Αν το παιδί έχει μάθει ήδη μία γλώσσα, μην το πιέσετε για δεύτερη. Συζητήστε το μαζί του, μιλήστε του για τα πλεονεκτήματα και αφήστε το να αποφασίσει εκείνο για το ποια γλώσσα επιθυμεί να μάθει, και πότε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved