Απολαύστε με τα παιδιά σας δέκα κλασικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες! (λίστα)

Ολοι αγαπάμε τις Χριστουγεννιάτικες ταινίες που κάθε χρόνο μας κρατούν συντροφιά! Μερικές δε, τείνουν να γίνουν παράδοση αφού τις θυμόμαστε από τα παιδικά μας χρόνια και συνεχίζουμε να τις βλέπουμε μέχρι και σήμερα.

Απολαύστε με τα παιδιά σας δέκα κλασικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες! (λίστα)

Συγκινητικές, χαρούμενες, με έντονα συναισθήματα, όπως και να είναι, οι επιλογές για χριστουγεννιάτικες ταινίες είναι άπειρες και έχουν ξεχωριστή αξία αν τις απολαύσουμε οικογενειακά!

Αυτές είναι οι δέκα πιο αντιπροσωπευτικές Χριστουγεννιάτικες ταινίες, που πρέπει οπωσδήποτε να δείτε.

1. «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία» (A Christmas Carol)
Κυκλοφόρησε το 1951 και έκτοτε αποτελεί μια από τις πιο κλασσικές ταινίες που παρακολουθούν κάθε χρόνο πολλές γενιές παιδιών. H ταινία είναι βασισμένη στο κλασσικό παραμύθι του Καρόλου Ντίκενς, με πρωταγωνιστή τον τσιγκούνη Εμπενίζερ Σκρουτζ.

2. «Γκρέμλινς» (Gremlins)
Τα ζωηρά και σκανδαλιάρικα Γκρέμλινς που δεν συμπαθούν και πολλοί, προκαλούν έναν σαματά τα Χριστούγεννα. Η ταινία έχει μεγαλώσει πολλές γενιές.

3. «Το Ξωτικό των Χριστουγέννων» (Elf)
Ένα ξωτικό παθαίνει κρίση ταυτότητας αφού μαθαίνει πως έχει γεννηθεί άνθρωπος. Μια ξεκαρδιστική ταινία με κάποιες συγκινητικές στιγμές με πρωταγωνιστή τον δυναμικό Γουίλ Φέρελ.

4. «Χριστουγεννιάτικος Εφιάλτης» (The Nightmare Before Christmas)
Η αγαπημένη ταινία από τον ιδιοφυή σκηνοθέτη Τιμ Μπάρτον είναι η απόλυτη ταινία κινουμένων σχεδίων για τα Χριστούγεννα, καθώς συνδυάζει τέλεια τα γραφικά, τη μουσική και την αφήγηση.

5. «Μόνος στο σπίτι» (Home Alone)
Μια αγαπημένη Χριστουγεννιάτικη ταινία με τον μικρό Μακόλει Κάλκιν που βρίσκεται στο σπίτι μόνος του τις γιορτές ενώ η οικογένειά του βρίσκεται στη Γαλλία. Βρίσκεται σε μπελάδες όταν διαρρήκτες προσπαθούν να μπουν στο σπίτι προσφέροντας γέλιο σε κάθε σκηνή.

6. «Ο κατεργάρης των Χριστουγέννων» (How the Grinch stole Christmas)
Σε ένα γραφικό χωριουδάκι που κατοικείται από μεταλλαγμένους ανθρώπους που λατρεύουν τα Χριστούγεννα, υπάρχει ένα περίεργο πράσινο πλασματάκι που μισεί όλο τον κόσμο και θέλει να καταστρέψει την γιορτή.

7. «Το Πολικό Εξπρές» (The Polar Express)
Ο μικρός Μπίλι θέλει να πιστέψει στον Άγιο Βασίλη αλλά οι γονείς του συνεχώς του λένε πως είναι ένα απλό παραμύθι. Την Παραμονή όμως, ο μικρός δέχεται την επίσκεψη ενός τεράστιου τρένου με προορισμό το σπίτι του Άγιου Βασίλη στο Βόρειο Πόλο κάνοντας το πιο απίστευτο ταξίδι της ζωής του.

8. «Ο Αη Βασίλης» (The Santa Clause)
Μια οικογενειακή κωμωδία με πρωταγωνιστή τον Τιμ Αλεν. Ο πρωταγωνιστής σκοτώνει κατά λάθος τον Άγιο Βασίλη την παραμονή των Χριστουγέννων αλλά σώζει τα Χριστούγεννα ανεβαίνοντας στο έλκηθρο και βοηθώντας τους ταράνδους να παραδώσουν τα δώρα.

9. National Lampoon's Christmas Vacation
Πίσω στο 1989, ο Τσέβι Τσέις και η έφηβη Τζουλιέτ Λούις εκτόξευσαν την άκρως επιτυχημένη κωμική σειρά «National Lampoon's Vacation», με ένα Χριστουγεννιάτικο επεισόδιο.

10. «Ρούντολφ, το ελαφάκι» (Rudolph the Red-Nosed Reindeer)
Η ταινία κινουμένων σχεδίων έκανε πρεμιέρα το 1964 και είναι από τις πιο αγαπημένες και κλασικές ταινίες που παρακολουθούν κάθε χρόνο τα παιδιά. Είναι εμπνευσμένη από το διάσημο παιδικό τραγούδι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved