Τρόποι για να δροσίσετε το παιδί σας το καλοκαίρι

Εάν οι γονείς εργάζονται τα παιδιά αναγκάζονται να μείνουν αρκετό καιρό στην πόλη το καλοκαίρι. Αν μάλιστα έχει και ζέστη τότε τα πράγματα είναι χειρότερα. Προσπαθήστε λοιπόν να τα δροσίσετε με τους παρακάτω τρόπους προκειμένου να μην σας διαμαρτύρονται συνεχώς ότι ζεσταίνονται.

Τρόποι για να δροσίσετε το παιδί σας το καλοκαίρι

Βγείτε έξω νωρίς: Μην βγαίνετε από το σπίτι τις μεσημεριανές ώρες γιατί τότε είναι που η θερμοκρασία είναι στα χειρότερά της. Τις πρωινές ώρες μια βόλτα στις κούνιες ή στο πάρκο θα ήταν ιδανική για να δροσιστεί λίγο.

Παίξτε με τα παγάκια: Φτιάξτε μεγάλους κύβους από παγάκια βάζοντας στην κατάψυξη μεγάλες θήκες με νερό και αφήνοντάς τις να παγώνουν.

Βγείτε στη βεράντα και βάλτε τα παιδιά σας να παίξουν.

Επισκεφθείτε ένα water park: Αν υπάρχει κοντά στο σπίτι σας είναι ο ιδανικός τρόπος για να περάσετε μια ζεστή μέρα. Πάρτε πετσέτες, αντηλιακό, σνακς και αλλαξιές.

Κολυμπήστε: Μπορεί η θάλασσα να μην είναι κοντά, αλλά μια πισίνα μπορεί και να είναι. Πηγαίνετε λοιπόν εκεί για να περάσετε τις μέρες σας.

Νερο –πόλεμος: Πιάστε τα νεροπίστολα ή φτιάξτε νεροβόμβες και παίξτε στη βεράντα του σπιτιού σας ή σε κάποια αυλή.

Πάνω απ΄όλα πρέπει να δίνετε στο παιδί σας νερό να πιεί. Καλό είναι να έχουν τα δικά τους μπουκαλάκια για να πίνουν αρκετά συχνά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved