Αστεία και λίγο πιο άκομψα πράγματα που λένε τα παιδιά

Όλοι μας έχουμε βρεθεί σε μια στιγμή αμηχανίας, στιγμή που τα παιδιά μας λένε κάτι που δεν πρέπει. Όσο και να τους έχουμε μάθει πώς να συμπεριφέρονται, ότι δεν πρέπει να πετάνε πράγματα που δεν πρέπει, φυσικά παραμένουν παιδιά! Η αθωότητάς του και το γεγονός ότι έχουν μάθει να τα λένε όλα μπορεί να γίνει πολύ επικίνδυνη.

Αστεία και λίγο πιο άκομψα πράγματα που λένε τα παιδιά

Είστε λοιπόν στο δρόμο μαζί τους και περπατάτε ήσυχα και ήρεμα. Ξαφνικά βλέπει κάτι και έτσι αθώο που είναι σας κάνει την άβολη ερώτηση δυνατά για τα μαλλιά μιας κυρίας, για το βάρος της, ή ακόμη και για κάποιο φίλο σας έχοντας ακούσει κάτι που συζητούσατε με το σύντροφό σας γι' αυτόν.

Γνωρίζοντας εξ αρχής ότι δεν θα μπορείτε να τα προλάβετε όλα, προσπαθήστε με τους παρακάτω τρόπο να αποφύγετε τα περισσότερα.

Όχι εκνευρισμός: Δεν είναι ο τρόπος που θα πρέπει να αντιδράσετε όσο κακό και να ήταν αυτό που είπε. Δεν το έκανε επίτηδες εξάλλου. Με το να θυμώσετε ίσως να τους δημιουργήσετε ακόμη και πρόβλημα, να φοβούνται μετά να μιλήσουν μην κάνουν λάθος. Εξηγήστε του λοιπόν ότι αυτό που είπαν δεν βγήκε με τον τρόπο που θα ήθελαν και πως αν και γενικώς πρέπει να λέμε την αλήθεια κάποιες φορές δεν χρειάζεται να σχολιάζουμε κάποια πράγματα. Μπορείτε επίσης να του ζητήσετε σε περίπτωση που έχει κάποια απορία για κάτι να σας την πει μετά στο αυτοκίνητο, ή στο αυτή εκείνη την ώρα.

Μάθετε του να είναι ευγενικό: Δείξτε του ότι κάτι που θα πουν μπορεί να πληγώσει τον άλλο. Ιδιαίτερα για την εμφάνισή του. Να ξέρετε ότι είναι διπλά δύσκολο για τα μικρά σας να το κάνουν.

Μην προσπαθείτε να τα δικαιολογήσετε: Καλύτερα να μην κάνετε καμία προσπάθεια να δικαιολογήσετε αυτό που είπαν, γιατί και εσείς και αυτό θα αισθανθείτε πολύ χειρότερα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved