Back to school: Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να βάλεις το μικρό σου σε «πρόγραμμα»!

Τρεις λόγοι που αξίζει να χαρίσεις στο παιδί σου την πρώτη του Monopoly για τη νέα σεζόν.

Back to school: Ο πιο διασκεδαστικός τρόπος για να βάλεις το μικρό σου σε «πρόγραμμα»!

H αλήθεια είναι πως μπορεί η μέρα που φύγατε οικογενειακώς για διακοπές να μοιάζει σαν χθες όμως, ο καιρός πέρασε γρήγορα, το αγγελούδι σου πήρε αρκετούς πόντους μες στο καλοκαίρι και μία ακόμη σχολική χρονιά ξεκινά. Τι σημαίνει αυτό; Πως ήρθε η στιγμή να δώσεις κίνητρο στο παιδί σου, ώστε να σηκωθεί από τον καναπέ και την οθόνη του τάμπλετ, επαναφέροντάς το στη νέα καθημερινότητα και τη νέα σχολική σεζόν, μέσα από την πιο δημιουργική απασχόληση.

Back to school, λοιπόν, και ο πλέον κατάλληλος τρόπος για να γίνει αυτή η μετάβαση ήπια και ευχάριστα, είναι μέσα από μία ενδιαφέρουσα και διασκεδαστική απασχόληση. Ώρα να βάλουμε, δηλαδή, στο πρόγραμμα τα επιτραπέζια παιχνίδια, μία δραστηριότητα που βοηθά τα παιδιά να αναπτύσσουν σημαντικές δεξιότητες και παράλληλα, τα χαλαρώνει και τα διασκεδάζει. Και ποιο άλλο θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο παιχνίδι ολόκληρης της οικογένειας, από εκείνο που μεγάλωσε γενιές και γενιές και «πρωταγωνιστεί» διαχρονικά στα οικογενειακά απογεύματα στο σπίτι; Φυσικά και αναφερόμαστε στη Monopoly!

monopoly1.jpg

Γιατί να επιλέξουμε την Πρώτη Μου Monopoly;

Η επιστροφή στα θρανία σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας περιόδου για μικρούς και μεγάλους. Αν ο επόμενος στόχος σου για τη νέα σεζόν είναι ο χρόνος που περνάς με τα μικρά σου να είναι ακόμη πιο ουσιαστικός, τότε αρκεί να γνωρίζεις πως η Πρώτη μου Monopoly, είναι ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, που δίνει την ευκαιρία σε εμάς τους γονείς να «χτίσουμε» μία όμορφη σχέση με τα παιδιά μας, παίζοντας μαζί τους, ενθαρρύνοντάς τα και μαθαίνοντάς τους νέους δρόμους, χάρη σε αυτήν τη νέα εκδοχή του παιχνιδιού, που μεγάλωσε γενιές και γενιές. Άλλωστε, αν υπάρχει ένας τρόπος εκμάθησης που έχει σίγουρη επιτυχία, τότε είναι αναμφίβολα αυτός που έρχεται μέσα από το παιχνίδι.

Σημαντικά όλα αυτά βέβαια, όμως πιθανότατα θα αναρωτιέσαι αν το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι κατάλληλο για την ηλικιακή ομάδα των μικρών σου. Η απάντηση, λοιπόν, έρχεται μέσα από τη νέα εκδοχή του παιχνιδιού, που επινοήθηκε από τον Τσαρλς Ντάροου το 1935, καθώς το επιτραπέζιο η Πρώτη μου Monopoly προσφέρει διασκέδαση σε παιδιά ηλικίας από 4 ετών και πάνω. Μάλιστα, το χαρακτηριστικό της ταμπλό είναι διπλής όψης με δύο επίπεδα παιχνιδιού, ώστε να μπορούμε να αποφασίσουμε ποιο επίπεδο είναι κατάλληλο για το παιδί μας, ανάλογα με την ηλικία και τα ενδιαφέροντά του.

Τι σημαίνει αυτό; Η μία πλευρά του ταμπλό εστιάζει στη μέτρηση και την αντιστοίχιση και συνιστάται για παιδιά ηλικίας 4-5 ετών, ενώ η άλλη πλευρά απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 ετών και άνω, για πιο προχωρημένο παιχνίδι, εστιάζοντας στην ανάγνωση και στα απλά μαθηματικά. Πίστεψέ μας, πρόκειται για ένα παιχνίδι που αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή για μία βραδιά οικογενειακού παιχνιδιού στο μπαλκόνι του σπιτιού μας, μετά την επιστροφή από τις καλοκαιρινές διακοπές και λίγο πριν την έναρξη της σχολικής σεζόν!

Τα οφέλη των επιτραπέζιων παιχνιδιών για την εξέλιξη των παιδιών μας

Ας ανακαλύψουμε, λοιπόν, μερικά οφέλη που προσφέρουν τα επιτραπέζια παιχνίδια, όπως η Monopoly, στα παιδιά και σε ολόκληρη την οικογένεια, καθώς και το γιατί αποτελούν απαραίτητες προσθήκες στις δραστηριότητες εντός του σπιτιού, τώρα που βρισκόμαστε ένα «βήμα» πριν ανοίξουν τα σχολεία!

#1 Ενισχύουν το «δέσιμο» γονιών και παιδιών

Συχνά, αναζητάμε τρόπους να συσφίξουμε τις σχέσεις μας με όλα τα μέλη της οικογένειας μας και κυρίως, με τα παιδιά μας. Ένας από αυτούς, φυσικά, είναι τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία εκτός από τη διασκέδαση, συμβάλλουν και στη γνώση. Σε αυτήν τη λογική, κινείται και η Πρώτη Μου Monopoly δίνοντάς μας ένα επιπλέον twist, καθώς πλέον, γονείς και παιδιά είναι στο ίδιο «στρατόπεδο» και κατέχουν ίδιες θέσεις, χωρίς να υπάρχει ο ρόλος του μεγαλύτερου και του μικρότερου, του έμπειρου και του «πρωτάρη». Μέσα από «κανόνες» που είναι γραμμένοι σε έναν αυτοσχέδιο μαυροπίνακα, οι γονείς γυρίζουν «στα θρανία», βοηθώντας με τις συμβουλές τους, για το πώς μπορούν τα παιδιά να εξελίξουν τις γνώσεις τους.

#2 Διδάσκουν την αξία της ομαδικότητας

Τα επιτραπέζια παιχνίδια αποτελούν έναν εξαιρετικό τρόπο για να περάσουμε ευχάριστα τον χρόνο μας με τα παιδιά, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Τα οφέλη όμως, των επιτραπέζιων παιχνιδιών δεν σταματούν εδώ, καθώς είναι το καλύτερο «μέσο», ώστε να μπορέσουν τα μικρά μας να εκτονώσουν με υγιή τρόπο τις ανταγωνιστικές τους τάσεις. Τι σημαίνει αυτό; Ότι τα επιτραπέζια παιχνίδια δίνουν την ευκαιρία στα παιδιά να δέχονται τη νίκη, αλλά και την ήττα τους, με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Υπάρχει καλύτερη συμβουλή για την πρώτη μέρα του μικρού σου στο σχολείο;

monopoly-paixnidi.jpg

Την επόμενη φορά, που θα τοποθετήσουμε στο τραπέζι την Πρώτη Μου Monopoly, λοιπόν, ας κάνουμε ένα μικρό τεστ: Αν το μικρό μας δυσανασχετεί εύκολα και καταλήγει να βάζει τα κλάματα με το παραμικρό, ίσως αξίζει να δοκιμάσουμε για αρχή, τη μία πλευρά του gameboard διπλής όψης της νέας εκδοχής, που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 4 έως 5 ετών, όπου η έμφαση δίνεται στη διασκέδαση. Ωστόσο, αν θεωρούμε πως τα επιτραπέζια παιχνίδια είναι ένας καλός τρόπος να μάθει το παιδί και να χάνει και -κυρίως- να αποδέχεται την ήττα του, τότε η δεύτερη πλευρά αξίζει μία δοκιμή!

#3 Οξύνουν την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και τη συγκέντρωση

Τα επιτραπέζια παιχνίδια μαθαίνουν στο παιδί τη διαδικασία που θα πρέπει να ακολουθήσει, ώστε να λύνει και τα πραγματικά προβλήματα της ζωής. Μέσα από την αναλυτική σκέψη με στόχο την εύρεση της λύσης, το παιδί οξύνει την ικανότητά του στην επίλυση προβλημάτων, η οποία σίγουρα θα του χρειαστεί στη μετέπειτα ζωή του. Η Πρώτη Μου Monopoly, για παράδειγμα, συνδυάζει τη μάθηση, το παιχνίδι και τη διασκέδαση και ενισχύει την ικανότητα εστίασης του παιδιού, αφού το ενθαρρύνει με τον καλύτερο τρόπο, να επιμηκύνει τη διάρκεια συνεχούς απασχόλησης με κάτι συγκεκριμένο. Σκέφτεσαι καλύτερο timing για να κινηθεί το μικρό σου προς αυτήν την κατεύθυνση;

monopoly-paixnidi2.jpg

Μπορεί το καλοκαίρι να τελείωσε όμως, η διασκέδαση συνεχίζεται για μικρούς και μεγάλους, χάρη σε ένα παιχνίδι που δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις, καθώς εδώ και 80 περίπου χρόνια, σπάνια θα βρεθεί σπίτι που να μην έχει έστω μία από τις εκδοχές του. Το σίγουρο είναι πως η Πρώτη Μου Monopoly, αξίζει την προσοχή μας, αν είμαστε γονείς. Διότι είναι εμπνευσμένη από το κλασικό παιχνίδι Monopoly και αποτελεί μία εξαιρετική επιλογή για μία βραδιά οικογενειακού παιχνιδιού, αλλά και ένα διασκεδαστικό και εκπαιδευτικό προ-σχολικό δώρο για παιδιά ηλικίας 4 έως 7 ετών. Είμαστε έτοιμες να το εξερευνήσουμε αυτήν τη σχολική χρονιά, διασκεδάζοντας, μαθαίνοντας και μεγαλώνοντας παρέα με τα μικρά μας;

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved