Παιδιά στους δρόμους: Βραβευμένες φωτογραφίες παιδιών από κάθε γωνιά της γης

Οι φωτογραφίες αυτές ήταν ανάμεσα στις δέκα καλύτερες που ανακοίνωσε το Independent Photographer.

Παιδιά στους δρόμους: Βραβευμένες φωτογραφίες παιδιών από κάθε γωνιά της γης
Valentine de Villemeur

Το διεθνές δίκτυο ερασιτεχνών φωτογράφων Independent Photographer ανακοίνωσε πρόσφατα τις δέκα καλύτερες φωτογραφίες δρόμου για φέτος και οι μισές από αυτές δείχνουν παιδιά να παίζουν, να περπατάνε ή απλώς να στέκονται σε δρόμους πόλεων από κάθε γωνιά της γης.

Ο διαγωνισμός έλαβε μέρος τον Μάιο του 2022 και πραγματοποιήθηκε με στόχο την αναγνώριση και τη βράβευση ερασιτεχνών και επαγγελματιών φωτογράφων που απαθανατίζουν τη ζωή στον δρόμο. Οι συμμετοχές ήταν πολλές και από περισσότερες από 50 χώρες μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, η Κίνα, η Γερμανία, η Ιταλία και το Ηνωμένο Βασίλειο.

Κριτής ήταν ο Bruce Gliden, ένας από τους πιο γνωστούς φωτογράφους δρόμου ανά τον κόσμο, ο οποίος έχει βραβευτεί πολλές φορές για το έργο του.

Οι φωτογραφίες παιδιών που βραβεύτηκαν

Πολλές από τις φωτογραφίες που βραβεύτηκαν απεικονίζουν παιδιά από κάθε γωνιά της γης, είτε μόνα τους, είτε με μέλη της οικογένειάς τους ή ακόμα και με φίλους τους. Οι φωτογραφίες που βραβεύτηκαν ξεχώρισαν ακριβώς επειδή είναι αυθόρμητες και απεικονίζουν στοιχεία της κουλτούρας της κάθε χώρας.

Το πρώτο βραβείο κέρδισε ο Davide Albani με τη φωτογραφία με τίτλο «Oktoberfest» που τραβήχτηκε στο Μόναχο της Γερμανίας.

fvtografies dromou paidia 2

Σε πρώτο πλάνο βρίσκεται ένας μία ηλικιωμένη, ένα αγοράκι και μία μαμά που έχει το παιδί της στην πλάτη. Η φωτογραφία τραβήχτηκε κατά τη διάρκεια της Γιορτής της Μπύρας στη Γερμανία, το γνωστό «Oktoberfest».

Δείτε όλες τις φωτογραφίες με παιδιά που μπήκαν στην πρώτη δεκάδα στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved