Γιατί θα αφήσω τον γιο μου να βαρεθεί αυτό το καλοκαίρι

  • «Μαμά, βαρέθηκα!»
  • Πως η καραντίνα "ρούφηξε" τη φαντασία του παιδιού μου
  • Η πλήξη μπορεί να είναι ένα σημείο εκκίνησης για δημιουργική σκέψη
Γιατί θα αφήσω τον γιο μου να βαρεθεί αυτό το καλοκαίρι
Photo by Annie Spratt on Unsplash

Όταν το παιδί μου ήταν μικρό, ήταν καλός στο να απασχολείται μόνος του, και να περνάει το χρόνο του δημιουργικά και με πολύ παιχνίδι.

Όταν έτρωγε έξω σε ένα εστιατόριο, ένα πακέτο ζάχαρης και ένα περιτύλιγμα τσίχλας ήταν αρκετά για να τον διασκεδάσουν. Καθώς μεγάλωνε, έβρισκε πιο εφευρετικούς τρόπους να περνάει τον χρόνο του. Είτε ντυνόταν αστροναύτης-καουμπόη είτε έφτιαχνε πόλεις από τουβλάκια, πάντα δημιουργούσε μια νέα περιπέτεια για τον εαυτό του.

to paidi mou varietai

Photo byHunter Johnson on Unsplash

Πως η καραντίνα "ρούφηξε" τη φαντασία του παιδιού μου

Πέρυσι όλα αυτά σταμάτησαν.

Μετά από ένα χρόνο εξ αποστάσεως μάθησης όπου κάθε λεπτό μέχρι το δείπνο ξοδευόταν προσπαθώντας να καλύψει τις εργασίες για το σπίτι, ο εγκέφαλος του γιου μου αντιμετωπίζει τώρα πρόβλημα προσαρμογής σε ημέρες χωρίς οθόνη.

Εκείνη η οθόνη του σχολείου του έδινε τα πάντα καθημερινά. Σχεδίαζε τις συναντήσεις στην τάξη του και του παρείχε και κοινωνική συναναστροφή.

Ήλπιζα ότι μόλις τελείωνε η εξ αποστάσεως εκπαίδευση, θα υπήρχε χώρος για τη φαντασία του να συνεχίσει από εκεί που σταμάτησε, αλλά όλος αυτός ο υπερβολικός προγραμματισμός σταμάτησε την δημιουργικότητα, και τη φαντασία του παιδιού μου.

Η πλήξη μπορεί να είναι ένα σημείο εκκίνησης για δημιουργική σκέψη

Έτσι, ενθουσιάστηκα όταν δεν ήξερε τι να κάνει με τον καλοκαιρινό ελεύθερο χρόνο του. Αλλά το μόνο που κάνει ο γιος μου είναι να ανακοινώνει την πλήξη του.

Θέλω να βοηθήσω, αλλά αναρωτιέμαι: Αυτό θα τον ωθούσε ακόμα περισσότερο;

Η απενεργοποίηση της "λειτουργίας βοήθειας της μαμάς" δεν είναι εύκολη. Προσπαθώ να κάνω ένα βήμα πίσω και να αφήσω το παιδί μου να μάθει πώς να προγραμματίζει τον ελεύθερο χρόνο του. Είναι μια σημαντική δεξιότητα ζωής και θα ήθελα πολύ να βάλω τις βάσεις τώρα.

Λοιπόν, ναι, αυτό το καλοκαίρι μπορεί να είναι βαρετό, αλλά είναι σπουδαίο.

Κάνοντας μερικά βήματα προς τα πίσω, ελπίζω ότι θα δώσει στο παιδί μου τον χώρο που χρειάζεται για να μάθει πώς να διαχειρίζεται το χρόνο του και να ανακαλύψει ένα νέο ενδιαφέρον, και μαζί και τον εαυτό του, και τις προτιμήσεις του!

Με πληροφορίες από cafemom.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved