Το αντανακλαστικό του τραβήγματος στα μωρά - Τι πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)

  • Τι είναι το αντανακλαστικό του τραβήγματος;
  • Το αντανακλαστικό του τραβήγματος μέσα από φωτογραφίες
Το αντανακλαστικό του τραβήγματος στα μωρά - Τι πρέπει να γνωρίζετε (εικόνες)
Instagram / fotografie_eweliny

Πολλές από τις κινήσεις του νεογέννητου είναι αντανακλαστικές. Έχετε παρατηρήσει, για παράδειγμα, πώς όταν αγγίζετε με το δάχτυλό σας την άκρη του στόματός του εκείνο, θα γυρίσει προς το μέρος του και θα ψάχνει για φαγητό; Αυτά είναι τα λεγόμενα νεογνικά αντανακλαστικά και η κίνηση που περιγράφεται παραπάνω είναι γνωστή και ως αντανακλαστικό της ριζοβολιάς.

Ένα ακόμα εντυπωσιακό αντανακλαστικό είναι αυτό του τραβήγματος.

Τι είναι το αντανακλαστικό του τραβήγματος;

Το αντανακλαστικό του τραβήγματος περιγράφει μία κίνηση που σίγουρα έχετε παρατηρήσει κι εσείς στο μωρό σας και σχετίζεται με τα χέρια του μωρού. Όταν βάζετε το δάχτυλό σας μέσα στο χέρι του μωρού εκείνο το αρπάζει σφιχτά και αυτό το σφίξιμο μπορεί να είναι τόσο δυνατό που θα μπορούσατε να το σηκώσετε πάνω κρατώντας το μόνο από τα χέρια του.

Στην πραγματικότητα το μωρό δεν συνειδητοποιεί τι κάνει ή πόσο δύναμη χρησιμοποιεί συνεπώς δεν αποκλείεται να σας αφήσει και τελείως ξαφνικά.

Το αντανακλαστικό του τραβήγματος μέσα από φωτογραφίες

Το αντανακλαστικό του τραβήγματος έχουν απαθανατίσει γονείς και επαγγελματίες φωτογράφοι με τον φωτογραφικό φακό. Μωράκια σφίγγουν με όλη τους τη δύναμη τη γροθιά των γονιών τους και για ακόμα μία φορά δεν γίνεται να μην θαυμάσουμε πόσο μικροσκοπικά και αξιολάτρευτα είναι αυτά τα πλασματάκια.


https://www.instagram.com/p/CIuSKWerOIE/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved