Κίνδυνοι του καλοκαιριού για τα παιδιά σας

Η παραλία, το πάρκο ή ακόμα και ο κήπος του σπιτιού σας μπορεί να αποδειχτούν οι πιο επικίνδυνοι χώροι για να βρίσκεται το παιδί σας. Κίνδυνοι που παραμονεύουν και πρέπει να προσέξετε αν έχετε παιδιά μέχρι δύο ετών...

Κίνδυνοι του καλοκαιριού για τα παιδιά σας

Στην παραλία υπάρχει η άμμος, το νερό και φυσικά οι τσούχτρες. Μην πηγαίνετε σε παραλίες όπου ξέρετε ότι έχει τσούχτρες και όταν είσαστε στη θάλασσα δεν θα πρέπει να αφήνετε ούτε στιγμή από τα μάτια σας το παιδί. Δεν είναι μόνο ο κίνδυνος πνιγμού αλλά και η άμμος που είναι επικίνδυνη για τα παιδιά. Αν κατά λάθος βάλει στο στόμα του μία χούφτα άμμου και την καταπιεί; Αν πέσει κατά λάθος με το πρόσωπό του στην άμμο; Γι' αυτό, το παιδί και τα μάτια σας.

Στο πάρκο ή στον κήπο σας κίνδυνος υπάρχει από πολλά αιχμηρά αντικείμενα που μπορεί να υπάρχουν. Ακόμα και μία τσουγκράνα ή ένα παλιό κασελάκι από σίδερο που έχει σκουριά, είναι αντικείμενα που είναι εξαιρετικά επικίνδυνα για τα παιδιά. Γιατί αν πέσουν με φόρα πάνω τους και γδαρθούν, το σίγουρο είναι πως θα καταλήξετε στο νοσοκομείο. Επίσης, προσοχή μήπως στο πάρκο όπου θα πάτε για να παίξετε, έχει βρύσες με πόσιμο νερό που μόνο πόσιμο δεν είναι για το δικό σας παιδί μιας και μπορεί από αυτές τις βρύσες να έχουν πιει σκυλιά, γάτες, πουλάκια... Καλό είναι αυτό για τα μικρά και γλυκύτατα ζωάκια, όμως το παιδί κινδυνεύει από μολύνσεις.

Τέλος, προσοχή σε οποιοδήποτε ανοιχτό χώρο έχει επίπεδα γιατί αν τρέχει το παιδί κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού του, μπορεί να πέσει και να χτυπήσει σοβαρά στο πρόσωπο, στα χέρια, στα πόδια και τότε πάλι ο δρόμος προς το νοσοκομείο είναι μονόδρομος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved