Οταν ένα πρότζεκτ κατά της παιδικής εργασίας του περασμένου αιώνα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ (εικόνες)

Παιδική εργασία. Ο Λιούς Χάιν, κοινωνιολόγος και φωτογράφος, κατάφερε να αποτυπώσει στο φακό τη σκληρή πραγματικότητα των μικρών παιδιών στην Αμερική του προηγούμενου αιώνα. 

Οταν ένα πρότζεκτ κατά της παιδικής εργασίας του περασμένου αιώνα, είναι πιο επίκαιρο από ποτέ (εικόνες)

Σήμερα, το έργο του είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, καθώς παιδιά σε όλο τον κόσμο εξακολουθούν να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες.

Ο αιώνας έχει αλλάξει όμως τα προβλήματα σε σχέση με τα παιδιά παραμένουν. Σίγουρα πιο εκσυχρονισμένα, όμως στη βάση τους, τα ίδια. Παιδιά φτωχά, αναλφάβητα, παιδιά που παλεύουν για ένα αύριο που να είναι απλώς λίγο καλύτερο από το σήμερα. Παιδιά που δεν μπόρεσαν ποτέ να ζήσουν ως παιδιά.

Σήμερα τα παιδιά εργάζονται συνήθως ως καθαριστές, μάγειρες, κηπουροί, ή έχουν την φροντίδα άλλων παιδιών και ηλικιωμένων, ενώ συχνά εργάζονται υπό εξαιρετικά επικίνδυνες συνθήκες.

Σήμερα 10,5 εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο αναγκάζονται να εργαστούν, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Εργασίας. Περίπου 6,5 εκατομμύρια είναι ηλικίας 5 έως 14ων ετών ενώ πάνω από το 71% είναι κορίτσια τα οποία είναι και τα πλέον απροστάτευτα.

Οι ανήλικοι εργαζόμενοι συχνά απομονώνονται από τις οικογένειές τους και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τους εργοδότες τους, οι οποίοι συχνά δεν τους πληρώνουν και κάνουν σοβαρές διακρίσεις εις βάρος τους, ενώ ταυτόχρονα η φύση της εργασίας καθιστά αυτά τα παιδιά ευάλωτα σε φυσική, ψυχολογική και σεξουαλική βία.

Δείτε τις φωτογραφίες

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved