Κοριτσάκι με σύνδρομο Down ποζάρει στο φακό φορώντας ιδιαίτερα κοστούμια

Οι φωτογραφίες της μικρής Lisa είναι ό,τι πιο όμορφο θα δείτε σήμερα.

Κοριτσάκι με σύνδρομο Down ποζάρει στο φακό φορώντας ιδιαίτερα κοστούμια
Instagram / soren_sov

Η Katya είναι φωτογράφος και μαμά ενός μικρού κοριτσιού με σύνδρομο Down το οποίο υιοθέτησαν με τον σύζυγό της μερικά χρόνια πριν. Όπως αναφέρει στο boredpanda.com, λατρεύει να φωτογραφίζει παιδιά με σύνδρομο Down για να αναδείξει την μοναδικότητά τους, μα πιο πολύ απολαμβάνει να φωτογραφίζει την μικρή Lisa.

«Αγαπώ τα πορτρέτα ανθρώπων και ζώων γιατί είναι γεμάτα ζωή, έχουν συναισθήματα» αναφέρει. Το πιο δύσκολο όταν φωτογραφίζει την κόρη της είναι ότι η φωτογράφιση πρέπει να γίνει με τους δικούς της ρυθμούς, ενώ οι περισσότερες λήψεις είναι τραβηγμένες τυχαία και με απίστευτη ταχύτητα.

Η Katya δημοσιεύει πολλές από τις φωτογραφίες της κόρης της στα social media, αναδεικνύοντας την ομορφιά των ανθρώπων με σύνδρομο Down, κόντρα στα στερεότυπα που υπάρχουν ακόμα και στις μέρες μας. «Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα παιδιά με σύνδρομο Down είναι άσχημα και ότι αδυνατούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους. Για αυτούς, το προφίλ μας στο Instagram είναι μία αποκάλυψη. Τους δείχνει ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι κανονικά παιδιά που ξέρουν πώς να παίξουν, πώς είναι να νιώθουν χαρά, λύπη, αγάπη».

koritsaki me sundromo down kostoumia 8

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / soren_sov

Όπως αναφέρει η Κatya αυτό που την οδήγησε στο να δημιουργήσει αυτόν τον λογαριασμό στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης είναι η άσχημη συμπεριφορά που δεχόταν η κόρη της στον δρόμο. «Ήθελα να το αλλάξω αυτό και να δείξω στους ανθρώπους ότι τα παιδιά με ειδικές ανάγκες είναι όσο υπέροχα είναι και τα κανονικά παιδιά».

«Η κόρη μου είναι η έμπνευσή μου. Ήθελα να δημιουργήσω ένα παραμύθι γύρω από αυτήν, τουλάχιστον στις φωτογραφίες της. Αλλάζοντας την εικόνα που έχει η κοινωνία για τα άτομα με ειδικές ανάγκες στις φωτογραφίες, μπορούμε να την αλλάξουμε και στην πραγματική ζωή».

Τα χειροποίητα κουστούμια που φτιάχνει η Katya για την κόρη της

Κάτι ακόμα που κάνει τις φωτογραφίες της μικρής Lisa ιδιαίτερες, είναι τα χειροποίητα κοστούμια που φοράει. Η Katya της φτιάχνει ιδιαίτερα φορέματα, στεφάνια, γοργονίσιες ουρές και πολλά ακόμα.

Δείτε το φωτογραφικό άλμπουμ του κοριτσιού στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved