Οι απολαυστικές γκριμάτσες των μωρών (εικόνες)

  • Τι σημαίνουν οι εκφράσεις του μωρού; 
  • Η φωτογράφος Paulina Kozera φωτογραφίζει μωράκια που κάνουν γκριμάτσες. 
Οι απολαυστικές γκριμάτσες των μωρών (εικόνες)
Instagram / mamy.foto

Οι εκφράσεις του μωρού συχνά υποδηλώνουν συναισθήματα όπως χαρά, λύπη, ένταση, ανησυχία. Είναι για αυτά ένας τρόπος έκφρασης όπως και το κλάμα για να πουν τι έχουν ανάγκη και τι νιώθουν. Μερικά παραδείγματα παρακάτω:

  • Όταν το μωρό γυρίζει το κεφαλάκι του προς μία κατεύθυνση και ανοιγοκλείνει το στόμα του, είναι μία ενστικτώδης κίνηση που κάνει όταν ψάχνει το φαγητό του και τις περισσότερες φορές σημαίνει ότι πεινάει.
  • Χαρακτηριστική κίνηση του βρέφους όταν νιώθει δυσφορία είναι το τέντωμα της πλάτης, η οποία πολλές φορές προηγείται και του κλάματος.
  • Το τρίψιμο των ματιών, σημαίνει ότι νιώθει κουρασμένο και είναι η πρώτη προειδοποίηση ότι χρειάζεται ξεκούραση.
  • Το χαμόγελο, όταν είναι συνειδητό, σημαίνει ότι κάτι του προσφέρει ικανοποίηση και είναι ο τρόπος του να μας το δείξει.

Βέβαια δεν είναι πάντα οι εκφράσεις του μωρού εκούσιες. Ειδικά τις πρώτες εβδομάδες μετά τη γέννησή τους, τα μωρά κάνουν συχνά κινήσεις αντανακλαστικές, όπως για παράδειγμα το αντανακλαστικό χαμόγελο που πιθανά να παρατηρήσετε ακόμα και λίγες μέρες μετά τη γέννα. Το χαμόγελο του μωρού αλλάζει από τον δεύτερο μήνα κι έπειτα, όταν πια γίνεται πιο συνειδητά κι έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Από τον πέμπτο με έκτο μήνα το χαμόγελο του παιδιού το χαμόγελο του μωρού είναι ακόμα πιο επιλεκτικό και «αληθινό».

Οι φωτογραφίες της Paulina Kozera

Η Paulina Kozera είναι επαγγελματίας φωτογράφος που εξειδικεύεται στις φωτογραφίες μωρών και οικογενειών. Στο επαγγελματικό της προφίλ στο Instagram μπορεί κανείς να δει υπέροχες φωτογραφίες με νεογέννητα, μεγαλύτερα μωρά, νέους γονείς και αδερφάκια. Από τις φωτογραφίες της που ξεχωρίζουν είναι αυτές στις οποίες η φωτογράφος έχει απαθανατίσει γκριμάτσες μωρών, εκούσιες ή ακούσιες.

ekfraseis neogennitou 2

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved